Lenkai pradėjo rinkti pinigus trijų sraigtasparnių, skirtų Ukrainai, pirkimui: turi ir ambicingesnių planų  (3)

Lenkijoje šią savaitę buvo pradėta ir dar viena pagalbos Ukrainai pilietinė rinkliava – lėšos renkamos trims evakuaciniams sraigtasparniams „Mi-2 AM-1“, kurie būtų perduoti Ukrainai. Vienas iš jų kainuoja 570 000 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė neseniai Lenkijoje įkurta organizacija „Ukrainos apginklavimas“, kuri planuoja reguliariai pirkti ginklus Ukrainai.

Kol kas lenkai jau surinko 5 tūkst. zlotų – arba daugiau nei tūkstantį eurų.

„Apšilimui pasirinkome Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) naudojamą sraigtasparnį. Norime įsigyti tris. Įranga bus naudojama sužeistiems kariams evakuoti iš mūšio lauko. Tai gyvybes gelbstintis ginklas. Jie apsaugos Ukrainos karius nuo mirties. Nupirkime juos! Vėliau seks patrankos ar kažkas panašaus – bet pirmiausia sraigtasparniai. Pirksime tai, ko reikia laisvai, demokratinei Ukrainai ir visų pirma mūsų kaimynų ukrainiečių gyvybei apginti!“ – pabrėžia lėšų rinkimo akcijos iniciatoriai.

 

Ten pat pažymima, kad sraigtasparniai bus aprūpinti reikiama medicinine įranga. Pačius sraigtasparnius gamina įmonė Ukrainoje, todėl jų kaina yra šiek tiek mažesnė nei europinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (3)