[Žinios trumpai] Iš Balkanų į Ukrainą atvyksta „rusiškų“ T-72 batalionas, skelbiama, kas vyksta (Video)  ()

Ukrainos arsenalą netrukus papildys T-72A tankai, suteikti Balkanų šalies, kuri NATO nare tapo vos 2020 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Makedonija planuoja Ukrainai padovanoti nenurodytą skaičių sovietmečio tankų, siekdama modernizuoti savo kariuomenę, kad ji atitiktų NATO standartus.

Taip teigiama penktadienį Šiaurės Makedonijos gynybos ministerijos pranešime, praneša „The Guardian“, remdamasi „Reuters“.

Ministerijos pranešime teigiama, kad Ukraina gaus tankus, priklausančius Vakarų Balkanų šalies tankų batalionui, kuris šiuo metu yra atnaujinamas.

„Atsižvelgdama į šią situaciją ir Ukrainos gynybos ministerijos reikalavimus, vyriausybė nusprendė, kad tam tikras kiekis šių tankų bus padovanotas Ukrainai, atsižvelgiant į jos poreikius“, – sakoma pranešime.

Ministerija nenurodė tankų skaičiaus, tačiau nurodė, kad jie priklausė vadinamajai trečiajai pagrindinių septintojo ir devintojo dešimtmečių kovinių tankų kartai, turinčiai sudėtinius šarvus ir kompiuterinėmis stabilizuotomis šaudymo valdymo sistemomis.

Po atitinkamų pranešimų socialinėje žiniasklaidoje pasirodo su karinės technikos kolonos filmuota medžiaga.

„Ketvirtadienį Šiaurės Makedonijos tankų kolona patraukė į Ukrainą, patvirtino Gynybos ministerija, sakydama, kad tai „trečios kartos“ tankai iš bataliono, kuris netrukus bus išformuotas. Filmuotoje medžiagoje matyti keli sunkvežimiai su brezentu dengtomis karinėmis transporto priemonėmis“, – penktadienį pranešė rts.rs.

 

Šiaurės Makedonijos kariuomenė turi 31 tokio tipo tanką. Tankus Skopjės valdžiai Rusija suteikė 2000 m.

„Šiaurės Makedonijos gynybos ministerija sprendimą neatlygintinai perduoti tankus Ukrainai aiškino vertinimu, kad šios transporto priemonės po kelerių metų taps nekonkurencingos, o taip pat tuo, kad netrukus jos bus pakeistos moderniomis“, – rašoma leidinyje.

Šiaurės Makedonija, buvusi Jugoslavijos respublika, yra NATO narė ir kandidatė į Europos Sąjungą. Ji, kaip ir kitos Vakarų šalys, jau dovanojo karinę įrangą Ukrainai nuo Rusijos invazijos vasario mėnesį, praneša „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(1)
(129)

Komentarai ()