[Žinios trumpai] Rusijos puolimas Donecke įsiutino Strelkovą: „vertinu kaip labai rimtą klaidą, nėra jokių šansų laimėti!“  ()

Buvęs FSB karininkas, teroristas ir Donecko separatistų vadas Igoris Girkinas-Strelkovas sukritikavo rusų karinę vadovybę už sprendimą kaktomuša atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas prie Donecko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nieko gero iš Rusijos Federacijos okupacinės armijos puolimo Donbase nebus. Prasiveržimas per įtvirtintas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas rusams kainuos labai brangiai. Tokį pareiškimą liepos 29 dieną paskelbė Igoris Girkinas.

„Mūsų kariai jau trečią dieną tęsia puolimą Donecko pakraštyje: pietuose prie Marjinkos, ir šiek tiek į šiaurę nuo Avdijivkos... Šiuos Rusijos vadovybės veiksmus vertinu kaip labai rimtą klaidą, kuri logiškai išplaukia iš visų ankstesnių klaidų. Pasikartoja vaizdas, kuris buvo per vadinamąjį „antrąjį specialiosios operacijos etapą“... Buvo pradėtas naujas puolimas kaktomuša, kvailai kaktomuša. . Prieš labiausiai įtvirtintas Ukrainos armijos pozicijas“, – skundėsi Strelkovas.

Jis teigia, kad dabar rusai šturmuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, kurios nuo pat invazijos pradžios nejuda. Ir per pastarąsias tris dienas rimtesnių rezultatų šioje srityje Rusijos kariuomenė nepasiekė.

„Avdejevka, Marinka, Krasnogorovka, Peski iš tikrųjų yra tvirtovės. Mūsų ginkluotosios pajėgos veržiasi į jas kaktomuša. Kodėl? Jie net nebando jų apsupti! Jie tik bando išnaudoti artilerijos pranašumą. Šiame plane nėra strateginės gelmės“, – piktinosi karo nusikaltėlis.

 

Jis įsitikinęs, kad tokia taktika Rusijos armijai nepavyks pasiekti pergalės. „Nematau jokių šansų Rusijos Federacijai laimėti vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“. Priešas nuoširdžiai kovoja, o mes karą organizuojame nesuprantama teisine forma“, – sakė Strelkovas.

(37)
(2)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: