[Žinios trumpai] ISW ekspertai įvertino Olenivkos atakos vaizdo įrašus: „Nors yra HIMARS nuolaužos, bet ne viskas taip paprasta“  ()

Kremliaus žiniasklaidos išplatintas vaizdo įrašas iš Olenivkos kolonijos buvo atidžiai išnagrinėtas ekspertų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-31 [Žinios trumpai] ISW ekspertai įvertino Olenivkos atakos vaizdo įrašus: „Nors yra HIMARS nuolaužos, bet ne viskas taip paprasta“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai išanalizavo kadrus iš Ukrainos karo belaisvių žudynių vietos ir pateikė savo išvadas. Rusijos pusės versija ekspertams kelia rimtų abejonių - jų teiginiai neparemti faktais ir įrodymais.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija teigė, kad Ukrainos kariai tyčia atakavo Olenivkos kardomojo kalinimo centrą amerikietiškomis sistemomis HIMARS. Ukraina tai skubiai paneigė - jokios atakos toje zonoje nebuvo vykdomos.

Ši versija yra visiškai išgalvota Rusijos propagandos Maskvos valdžios nurodymu. Buvo parodytos HIMARS raketos fragmentai, tačiau nėra įrodymų, kad jie buvo rasti Olenivkoje, o ne iš kažkur atvežti.

„Kremliaus kontroliuojama „RIA Novosti“ paviešino vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota įkalinimo įstaiga, kurioje matoma gaisro padaryta žala, bet tai nepanašu į HIMARS darbą“, teigia ekspertai.

Rusijos propagandos skelbiamos HIMARS raketų nuolaužos:

Tuos vaizdo įrašus peržiūrėję žmonės pastebi daug keistų detalių. Pavyzdžiui, gaisro pėdsakai ten - minimalūs. Be to, skardinė stogo danga, nors sprogimo ir buvo nulupta šalin, nėra suvarpyta skeveldromis. Apskritai, objektas atrodo per daug tvarkingai, kad būtų nusiaubtas HIMARS salvės. Labai gali būti, kad pastatas sunaikintas padegamaisiais užtaisais.

 

Anksčiau Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė perimtą okupantų pokalbį, kuriame tvirtinama, kad rusai kalinius iš „Azov“ nužudė „Grad“ salvėmis. Rusijos ambasada Jungtinėje Karalystėje socialiniuose tinkluose teigė, kad „Azov“ turėtų būti pakarti. Panašūs teiginiai apie egzekucijas „Azov“ kovotojams buvo girdimi ir anksčiau, todėl dabar labai panašu, kad Rusija tiesiog nužudė laikomus belaisvius.

(29)
(9)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: