[Žinios trumpai] Įvyko didelis diplomatinis žaidimas tarp Kinijos ir JAV: kokia bus slapto sandėrio kaina?  ()

Vašingtonas ir Pekinas pasinaudojo Taivano karo grėsme, sužaidė diplomatinį žaidimą, ir pasiekė susitarimą Taivano klausimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos ir Kinijos pusės žaidė „diplomatinių dovanų“ žaidimą ir pasiekė susitarimą, kurio kaina paaiškės vėliau. Toks požiūris pateikiamas CYNIC „Telegram“ kanale.

„N. Pelosi (JAV Atstovų rūmų pirmininkė) lankysis Singapūre, Malaizijoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje, savo kelionės metu po Indijos Ramiojo vandenyno regioną. Taivano sąraše nėra. Likus vienai dienai iki didelio masto karinių pretenzijų dėl Taivano klausimo suaktyvėjimo, J. Bidenas paskambino Xi Jinpingui: pokalbio metu J. Bidenas sakė, kad laikosi „Vienos Kinijos“ doktrinos.

Išsipildžius Kinijos grasinimui numušti N. Pelosi lėktuvą, prasidėtų plataus masto Trečiasis pasaulinis karas. Vašingtonas viešai atsitraukė, leisdamas Kinijos vadovybei padidinti „statymus“, kad būtų užtikrinta „diplomatinė pergalė“ šalies piliečiams: pasirengimą „ginti vientisumą“ per valstybinę Kinijos spaudą išsakė milijardas kinų.  

 

Dabar atkreipkime dėmesį į seką. Pirmiausia J. Bidenas pokalbyje su Xi, atvirai pripažįsta Kinijos vienybę. Tada Nancy skrenda į Taivaną. Kinija nedelsdama paskelbia savo kvietimo versiją, kurioje išspausdinama frazė: „Nežaisk su ugnimi“. Tai yra atskiros ir patikrintos diplomatinės dovanos. Dabar mes laukiame tokių sandorių kainos“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(6)
(28)

Komentarai ()