Naujas Putino koziris gali sukelti milžinišką pavojų Ukrainai: žada apginkluoti laivus raketomis, nuo kurių apsisaugoti nėra šansų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-08-01 15:19
Nieko tokio, pokštelės į fregatą kokia nors raketa ir nuskęs laivas kartu su visomis hipergarsinėms raketoms....
immortallt 2022-08-01 16:02
Tikrai, nuo įsivaizduojamų ginklų apsisaugoti nėra galimybės.
eXpo 2022-08-01 20:13
per paskutinius 20 metu jie tiek tu visokiu analogu neturinciu ginklu isrado ir pagamino , kad tikint ju galimybemis ukraina turejo krist per kelias dienas .
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-01 23:39
O taip hipotetiškai: kodėl apsisaugoti nėra šansų? Čia vienas pasakojo per TV, kad prie didelio greičio raketos paviršiuje susidaro plazma, kuri nepraleidžia elektromagnetinės spinduliuotės. Dėl tos priežasties raketos negalima aptikti. Bet lygiai dėl tos pačios priežasties raketa negali vadovautis GPS ar kitais signalais, nes jų taip pat nepraleidžia. Tai kaip ji naviguoja? Pagal iš anksto paruoštą algoritmą, pagrįstą teoriniais skaičiavimais? Na gal dar su G sensoriais kažką išspaust išeitų? Rusams aišku tokios raketos labai tiktų: jie ir nesitaiko tiksliai - bele paleisti į tą pusę.
AAA000 2022-08-01 23:50
klausi kaip naviguoja? sustoja trumpam ir paskambina putinui matyt tolesniu nurodymu cia gi "putlerio zinios". jei tu raketu ir yra, jos tik vienetai. tiesiog kiekiu nedaro PRAKTINES gresmes. o kol prigamins - gal jau ir ruskyno nebeliks... vokieciai irgi turejo atomini ginkla neisbaigto prototipo stadijoje per ww2... jei butu tureje kokius 5+ metus laiko, butu isrutulioje iki atlikto realaus bandymo. o iki praktines naudos dar maziausia kokiu +10 metu... atominiu raketu irgi yra pilna. veiksniu. jei ka. praktine nauda - is esmes nulis... o va propagandonine - 100%. kai realiai tebuvo tik vienas atvejis USA vs Japonija... Korejoje "beveik buvo". Kuboje "beveik buvo". o praktikoje turim tik atvejus su siaures Koreja, kur patys save sprogdinasi ten kazkur pozemiuose... o kiti net bandymus uzrauke... igudziai gi dingsta. tuoj aplamai ismirs visi kas jas paleist mokejo... teliks tik instrukcijos ir kazkokie smartfonu vartotojai... variantas is esmes tik vienas - pagal praktika - jei panaudos. nesvarbu net kas. visuotine visu valdziu kapituliacija iki siaures korejos lygmens MINIMUM... visam pasauly... nu sulis kinieciai i ta savo giliausia ir saugiausia bunkeri. o kam vadovaus? patys sau? ka turi rusai geriausio, tai manau kalibr kolkas. kazkaip kazka pasigamina ir po kelias issauna vis. cia ukrainieciai bejegiai pasivarzyt. jei paleistu dideles serijas i vakarinius Ukrainos miestus, manau butu socialine katastrofa ir Ukraina gali krist tiesiog ekonomiskai. nemanau kad numustu visas. vnz rusai dar nepralose. KOLKAS. bet eina sita kryptim, reikia palinket sekmes
kestutisz 2022-08-02 09:43
Tos kur realios, o ne iš fantastinių wundevaflių serijos tai didžiąją kelio dalį keliauja kaip "paprasta" (nieko ten paprasto) kruizinė raketą, ir tik paskutiniu momentu, pasitikslinus tikslą etc - įsijungia boosterį. Tada ji tampa jau nevaldomu sviediniu. Bet čia teoriškai, praktikoj niekas nežino, net tie Kh-47M2 Kinzhal kur buvo matyti video tikrai ne supersonic, matyt net final stage išvogti. Dėl "nematomumo" tai spėju kiek perdėta - taip, ji gal ir neatsispindi radare, bet kelia tokį triukšmą visam įmanomam spektre, tad detektuotis turėtų dar lengviau, tiesiog reikai daug pasyvių daviklių palei sienas, vandenyse etc.
Abe7 2022-08-02 10:25
Hipergarsiniai ginklai yra išpūstas burbulas. Dėl to JAV jų dar ir neturi normaliai pasigaminę. Kam naudoti 100 milijonų vertės hipergarsinę raketą šauti į vieną taikinį, kai gali tą patį padaryti su paparastu tomahawk'u. Taip, galbūt tikimybė yra didesnė, kad tą paprastą kruizinę raketą numuš nei hipergarsinę, bet tomahawk'as kainuoja ar ne 2 milijonus už raketą. Tad gali tiesiog užversti oro erdvę tomahawk'ais ir pasiekti tą patį tikslą, kaip kad Sirijoje rasiejos oro gynyba nieko praktiškai ir nepadarė, kai sparnuotosios raketos skraidė. O jei jau kalbėti apie branduolinę galvutę užmontuota ant hipergarsinės raketos, tai.. nelabai ir įprastus ICBM'us sugebėtų numušti kuri nors supervalstybė, nes jas dažniausiai ne po vieną leistų ir viena balistinė raketa turi kelioliką galvučių, kitaip tariant vėl užverti kiekiu oro gynybą ir pasieki tikslą. Taigi hipergarsiniai ginklai kol kas yra labai brangus ir ganėtinai ribotą pranašumą ir panaudojamumą kuriantis prietaisas, kurio prieš tokią Ukrainą visai nėra prasmės naudoti nes ir įprastų raketų dažnai nenumuša.