Prasidėjo trečiasis karo etapas: Rusija imasi Korėjos scenarijaus  ()

„Kremlius, žlugus žaibiškam karui, Ukrainoje bando įgyvendinti Korėjos scenarijų“, – mano Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prasideda trečiasis karo etapas“, – paskelbė Arestovičius.

Nepavykus užkariauti Ukrainos, Rusijos politinė vadovybė bando įgyvendinti Korėjos scenarijų užgrobdama dalį teritorijos ir paversdama ją KLDR analogu. Liepos 29 d. „Facebook“ apie tai perspėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Jis pažymėjo, kad šiam scenarijui įgyvendinti Kremlius turi kviesti sėsti Kyjivą prie derybų stalo, kad būtų pasiektos paliaubos frontuose ir tas duotų laiko įsitvirtinti okupuotose teritorijose.

Rusijos Federacija šiuo metu turi trejas karinių veiksmų galimybes:

  • Pirma. Tvirtai stovėti gynyboje, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos būtų išsekusios kontrpuolimo metu.
  • Antra. Suduoti prevencinius smūgius, kad priverstų Ukrainą per anksti išnaudoti savo karines atsargas.
  • Trečia. Pirmųjų dviejų variantų derinys. „Lažinuosi dėl kombinuoto derinio, kurio finale visgi būtų savo „Korėjos dalies“ gynimas ir išlaikymas.

„Bendra politinė ir karinė kultūra neleistų Rusijos vadovybei užsiimti tik gynyba, todėl jie turėtų būti protingesni, tad dabar ruošia puolimą“, – kalbėjo Arestovičius. Remdamasis didelio masto Rusijos karių dislokavimu, jis priėjo prie išvados, kad bus trys eskalavimo zonos: pagrindinė ir dvi blaškymosi zonos.

 

Šiuo atveju, pažymėjo Arestovičius, Maskva „buvo per daug protinga“ ir pablogino savo poziciją. „Jie turi labai prastą politinių tikslų pavertimo kariniais sistemą, be to, itin supainiotus politinius tikslus, kurie nuolat keičiasi, išsisukinėja kaip girtuokliai, priklausomai nuo lyderio konjunktūros“, – aiškino Arestovičius.

Jis įsitikinęs, kad šiuo klausimu Kremliaus operacija baigsis nesėkmingai. Patarėjas mano, kad dėl naujos Maskvos idėjos Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės šiek tiek pakeisti Chersono išvadavimo iš Rusijos okupacijos terminą.  

„Vietoj jo turėsime šlovingą kovą tarp paskutinių Rusijos operatyvinių rezervų ir ukrainiečių sukauptų pajėgų“, – sakė jis.

 

Arestovičius Rusijos Federacijos okupacinės armijos būklę pavadino „monstriška“ dėl didžiulio darbo jėgos, senos technikos ir kareivių trūkumo.

„Chersono kryptimi buvo surinkta reprezentatyviausia Rusijos kariuomenės grupė. Ten per savaitę buvo permestas desantinis dalinys“, – sakė Arestovičius.

Anot jo, rusai šia kryptimi subūrė 19-23 bataliono taktines grupes. Palyginti reikšmingos pajėgos laikomos Zaporižios ir Charkivo fronto sektoriuose.

„Prasideda trečiasis karo etapas. Mūsų kontrapuolimas šiek tiek atidėtas, bet tada jis turi visas galimybes tapti dar sėkmingesnis nei planuota. Kova bus šlovinga“, – pareiškė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(3)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: