[Žinios trumpai] Putino kalba apie branduolinį karą nustebino visus  (3)

Pasak Rusijos prezidento, Rusijos Federacija „įvykdė savo įsipareigojimus“ pagal dvišalius susitarimus su JAV dėl branduolinio ginklo mažinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pareiškė, kad branduoliniame kare negali būti nugalėtojų ir jo niekada negalima pradėti.

Tai jis pasakė sakydamas sveikinimo kalbą dešimtojoje  konferencijoje, kuri skirta Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties (NPT) veikimui apžvelgti, dalyviams ir svečiams, praneša Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Branduoliniame kare negali būti laimėtojų ir jis niekada neturėtų būti pradėtas“, – visų pirma pasakė šalies agresorės vadovas.

V. Putinas taip pat pabrėžė, kad Rusijos Federacija tariamai visiškai įvykdė savo įsipareigojimus pagal dvišalius susitarimus su JAV sumažinti branduolinių ginklų kiekį.

„Rusija, būdama Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties šalis, nuosekliai laikosi jos raidės ir dvasios“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

 

Šalies agresorės vadovas mano, kad visos šalys, kurios laikosi NPT reikalavimų, turėtų turėti teisę prieiti prie taikaus branduolinio ginklo naudojimo be papildomų sąlygų.

Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą prieš NATO šalis, jei manys, kad tiesioginis Aljanso puolimas prieš Rusijos Federaciją yra neišvengiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(38)
(-31)

Komentarai (3)