[Žinios trumpai] Kinija rimtai eina iš proto: ištraukė žvėriškos galios ginklus – per gatves važiuoja tarpžemyninės balistinės raketos! (Video)  (1)

Tokių raketų šaudymo nuotolis yra 13 tūkstančių kilometrų, o kiekvienos galvutės galia yra viena megatona pagal TNT ekvivalentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje tarpžemyninė balistinė raketa „DF5b“ buvo įžūliai vežama gatvėmis. Socialiniuose tinkluose apie tai buvo paskelbtas vaizdo įrašas.

Socialinių tinklų vartotojai jau išsakė prielaidą, kad tokiu būdu Kinija įspėja apie galimą smūgį Taivanui ar JAV dėl JAV kongresmenės Nancy Pelosi vizito saloje.

„DF5b“ – sunkiosios klasės tarpžemyninės balistinės raketos. Jos gali gabenti nuo 3 iki 8 vandenilinių galvučių.

Ekspertų teigimu, maksimalus tokių raketų skrydžio nuotolis yra 13 000 kilometrų. Tikėtinas nuokrypis nuo tikslo yra apie 800 metrų. Kiekvienos raketos galvutės galia yra maždaug 1 megatona pagal TNT ekvivalentą.

Pastarosiomis dienomis padėtis dėl Taivano nepriklausomybės, kurios Kinija nepripažįsta, paaštrėjo dėl JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi ketinimų aplankyti salą (kaip žinoma, oficialiai Vašingtonas šiame konflikte palaiko Taivaną).

Pekinas į tai sureagavo labai griežtai. Žiniasklaidoje net buvo diskutuojama apie tai, kad kinai ruošiasi numušti lėktuvą, skraidinantį kongresmenę.

Oficialiai tokie grasinimai nebuvo pareikšti, tačiau N. Pelosi kelionės po Aziją pradžios išvakarėse Kinija netoli salos pradėjo plataus masto karines pratybas.

Sekmadienį, rugpjūčio 31 d., Kinija paleido Taivano link daugybę raketų. Reaguodamas į tai, Taivanas civiliniame oro uoste dislokavo oro gynybos sistemą.

 

Pirmadienį, rugpjūčio 1 d., Kinijos užsienio reikalų ministerija pakartojo, kad N. Pelosi vizitas Taivane sukels „rimtų pasekmių“, Kinija „tikrai imsis griežtų priemonių“, kad apsaugotų suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Tuo tarpu Taivano valstybinės televizijos žurnalistė savo „Twitter“ puslapyje, remdamasi savo šaltiniais, pranešė, kad JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi atvyks į Taivano sostinę rugpjūčio 2 d. Kinijos valstybinė žiniasklaida „Global Times“ pranešė, kad lėktuvas, skraidinęs N. Pelosi, gali bandyti nusileisti Taivane, motyvuodamas techniniu gedimu arba prireikus papildyti degalų.

Kaip žinia, N. Pelosi į Taivaną atvyko rugpjūčio 2 d. vakarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai (1)