[Žinios trumpai] Po gudrios rokiruotės, okupuoto Chersono kontrolė pereina į FSB rankas: kas čia nutiko?  ()

Vadinamasis Chersono srities okupacinės administracijos vadovas Volodymyras Saldo paskelbė apie savo hospitalizavimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-06 [Žinios trumpai] Po gudrios rokiruotės, okupuoto Chersono kontrolė pereina į FSB rankas: kas čia nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Saldo, Rusijos paskirtas į okupuoto Chersono srities vadovo postą, paskelbė, kad buvo „nedelsiant paguldytas į ligoninę“ ir įvardijo asmenį, kuris dabar vadovaus regionui vietoj jo.

„Po dar vieno susitikimo su Chersono srities vyriausybe sveikatos apsaugos ministras kreipėsi į mane ir <...> ėmė reikalauti nedelsiant atlikti medicininę apžiūrą. Žinoma, aš atsisakiau, bet ministras atvedė gydytojus į kabinetą. Atlikęs apžiūrą gydytojas reikalavo nedelsiant mane hospitalizuoti“, – rašė Saldo.

Diagnozės jis neatskleidė, jos neįmanoma nepriklausomai patikrinti. Išdaviko „gydymo“ metu okupacinei administracijai vadovaus  Sergejus Elisejevas. Ši informacija paskelbta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „Telegram“ kanale. Elisejevas, anksčiau dirbęs FSB, tampa faktiniu Chersono vadovu.

 

„Dabar, grubiai tariant, visas okupuotas Chersono regionas yra atvirai kontroliuojamas Rusijos FSB“, teigia Ukrainos karinės pajėgos.

(5)
(4)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: