Karo analitikai: pasak Ukrainos, dialogas prasidės nuo paliaubų ir rusų kareivių išvedimo  ()

Jungtinių Valstijų pareigūnai mano, kad Rusija stengiasi sufabrikuoti įrodymus apie praėjusią savaitę įvykdytą smūgį kalėjimui, kuriame buvo laikomi karo belaisviai. Jų teigimu, Rusija siekia surinkti „faktus“, kurie patvirtintų, kad Ukrainos pajėgos yra atsakingos už liepos 29 d. įvykdytą išpuolį prieš Olenivkos kalėjimą, per kurį žuvo 53 žmonės ir dar dešimtys buvo sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia nieko nereikia manyti, čia viskai aiškus Kremliaus judošių darbas.

Kinija tęsia karines pratybas aplink Taivaną šešiuose rajonuose jūroje ir virš jos. Taivanas pareiškė, kad pratybomis pažeidžiamos Jungtinių Tautų taisyklės, įsibraunama į jo teritorinę erdvę ir iš esmės vykdoma oro ir jūros blokada. Taivano krašto apsaugos ministerija Kinijos karinę veiklą apibūdino kaip "neracionalią", kuria "siekiama pakeisti status quo ir pakenkti taikai bei stabilumui regione".

Mūsų nuomone, didžiausią nerimą kelia Kinijos ginkluotų komunistų nurodymas išbandyti raketines pakrančių gynybos sistemas, pasiekiant taikinius jūroje į rytus nuo Taivano, kitaip sakant, raketos skries virš salos iš vakarų pusės tekančios saulės kryptimi.

Rusijos melo ir terorizmo ministerijos vyriausiasis driskius Lavrovas atvyko į Mianmarą, kurį nuo praeitų metų po eilinio pučo valdo karinė chunta. Nepaisant daugelio šalių raginimų įvesti ginklų embargą, Rusija tebėra pagrindinė Mianmaro ginklų tiekėja. Rusijai ir Kinijai, kitai pagrindinei šalį valdančios chuntos sąjungininkei, pavyko užkirsti kelią suderintoms tarptautinėms sankcijoms, nes jos, kaip Jungtinių Tautų Saugumo tarybos narės, turi veto teisę.

"Vertiname tradiciškai draugišką mūsų partnerystės pobūdį, kuriam neturi įtakos jokie oportunistiniai procesai", - vizito metu sakė S. Lavrovas ir pridūrė, kad Rusiją ir Mianmarą sieja dešimtmečius trunkantis bendradarbiavimas.

Pasakyk, kas tavo draugai – Šėkorėja, Talibanas ir Mianmaro chunta – pasakysiu, kas tu.

JT prašo leisti patekti į Rusijos kontroliuojamą Ukrainos branduolinę jėgainę, o JT branduolinės energetikos vadovas teigia, kad ryšys su Zaporižės elektrine yra "trapus", o patekti į ją sunku. JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį pavadino Rusijos veiksmus aplink elektrinę "neatsakingumo viršūne" ir apkaltino Maskvą naudojant ją kaip "branduolinį skydą" atakoms prieš Ukrainos pajėgas. Vašingtonas yra "labai susirūpinęs", kad Maskva dabar naudoja elektrinę kaip karinę bazę ir iš jos apylinkių apšaudo Ukrainos pajėgas, - sakė A. Blinkenas žurnalistams po branduolinio ginklo neplatinimo diskusijų JT Niujorke.

 

Pats laikas JAV ir kitoms Aljanso šalims dislokuoti taikdarius aplink ir pačioje elektrinėje, kol teroristai iš Rusijos nesukėlė branduolinės katastrofos.

Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis, Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, sakė, kad Maskva nori derėtis dėl konflikto sprendimo, ir pridūrė, kad "pirmoji sėkmė yra susitarimas dėl grūdų, galbūt jį pamažu galima išplėsti iki ugnies nutraukimo".

Ukraina atmetė Schroederio komentarus, sakydama, kad bet koks dialogas priklausys nuo Rusijos paliaubų ir Rusijos karių išvedimo.

Jau vien tai, kad Putlerio kišeninis veikėjas Rusijos ir Baltarusijos karinę invaziją vadina „Ukrainos konfliktu“ aiškiai parodo taip sunkiai kelnėse slepiamą kipšelio uodegą ir per batus lendančias skeltas kanopėles.

Operacinis lygmuo

Be pakitimų.

Rusija tęsė intensyvų apšaudymą išilgai fronto linijos pietuose, tankų, patrankų ir reaktyvinės artilerijos ugnį sutelkdama Mykolajivo, Zaporižės ir Dnipro apylinkėse, griaudama cvilinę infrastruktūrą ir kaustydama ukrainiečių pajėgų veiksmus. Driskiai toiau telkė pajėgas galimai ruošdamasi pulti Krivyj Riho kryptimi.

Taktinis lygmuo

 

Šiaurės rytuose driskiai apšaudė Charkivą. Nieko naujo, įprastas rytinis ritualas.

Paryčiais orkai artilerija ir raketomis smogė Sumų srityje stovintiems civilių namams.

Per pastarąją parą Bachmute, Marijinkoje ir Ševčenkoje žuvo trys civiliai ir penki buvo sužeisti.

Mykolajivo, Charkivo ir Dnipro regionai per naktį buvo apšaudyti įvarių rūšių ginklų ugnimi, padaryta žala civilinei infrastruktūrai, daugiausia privatiems namams.

Krivyj Riho apylinkėse, okupantai iš „uraganų“ apšaudė Šyrokijevkos ir Karpivkos gyvenvietes.

Žymus astrologas Vladas Rosas išpranašavo, kad Krymo tiltas bus susprogdintas artimiausiu metu - tikrai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Aurimas Navys
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: