[Žinios trumpai] Rusija pradėjo naują specialiųjų operacijų etapą – tai gali sugriauti Ukrainos visuomenę  ()

Rusija pradėjo naują specialiųjų informacinių operacijų prieš Ukrainą etapą, kuriuo siekiama pasėti paniką tarp gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba.

Ukrainos informacinėje erdvėje masiškai plinta melagienos. Pasinaudodamas išpuoliu Olenivkoje, priešas randa priežasčių nuolatiniam informaciniam terorui ir bauginimui. Jo užduotis – destabilizuoti ir demoralizuoti Ukrainos visuomenę.

Agresorius skleidžia klaidinančią informaciją, bando manipuliuoti visuomene ir skatina imtis veiksmų, kurie karo metu gali destabilizuoti šalį.

Koordinacinis štabas, atsakingas už elgesį su karo belaisviais, ragina užtikrinti informacijos tikslumą. Ukraina deda visas pastangas, kad grąžintų kalinius, keistųsi jais ir ieškotų ypatingomis aplinkybėmis dingusių asmenų.

Liepos 29 dieną naktį buvusioje įkalinimo kolonijoje Olenivkos kaime, laikinai okupuotoje Donecko srities teritorijoje, nugriaudėjo sprogimas. Jis sugriovė pastatą, kuriame buvo laikomi ukrainiečių karo belaisviai.

Iškart po sprogimo Rusija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas apšaudžius pataisos koloniją. Rusijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 50 ukrainiečių gynėjų, sužeistųjų skaičius nežinomas. Ukrainos saugumo tarnybos teigė, kad sprogimas Olenivkoje buvo Rusijos teroristinis aktas, kuriuo siekta nuslėpti karo nusikaltimus, diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir sutrikdyti ginklų tiekimą. Jie pareikalavo, kad Jungtinės Tautos ir Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas nedelsdami reaguotų į išpuolį ir suorganizuotų į koloniją patikrinimo misiją.

 

Ukrainos žvalgybos tarnybos duomenimis, išpuolį įvykdė „Wagner“ samdiniai, gavę asmeninį grupuotės vado Jevgenijaus Prigožino įsakymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: