[Žinios trumpai] Arestovičius skelbia slaptą informaciją: „Rusija jau naudoja Irano dronus, kurie šį bei tą sugeba” (Video)  ()

Iranas atsiuntė Rusijai ne pačius geriausius bepiločius orlaivius, bet jie galės atlikti daugybę kovinių užduočių, sakė prezidento patarėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai Ukrainoje jau naudoja iš Irano gautus kovinius bepiločius orlaivius. Apie tai rugpjūčio 4 dieną „Feigin Live“ „YouTube“ kanalo eteryje pranešė Prezidentūros patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Anot jo, Rusijos kariuomenė gavo 46 Irano bepiločius orlaivius, tačiau ne pačius pažangiausius iš tų, kuriuos gamina iraniečiai. Oleksijus Arestovičius pabrėžė, kad, nepaisant to, jog UAV yra senesnės gamybos, jie gali atlikti kai kurias kovines misijas.

„Šiame kare net vaikiški kvadkoperiai (ketursraigčiai dronai) gali gabenti granatas“, – sakė Arestovičius.

Kai kurių šaltinių teigimu, Irano bepiločių orlaivių naudojimas jau užfiksuotas Ukrainoje. Arestovičius mano, kad orlaivių efektyvumas priklauso ne tiek nuo techninių charakteristikų, kiek nuo operatorių, valdančių juos mūšio lauke, patirties ir įgūdžių.

„Dabar vyksta motyvacijos kova. Nemanau, kad Rusijos kariai, išskyrus atskiras komandas, rodo ypatingą norą nugalėti, nes yra gana demoralizuoti“, – pažymėjo patarėjas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Iranas gali atsiųsti pirmuosius bepiločius orlaivius į Rusiją mainais į lėktuvus Su-35. Šaltiniai teigia, kad grupė Irano pilotų ir technikų išvyko į Rusijos Federaciją tam, kad išmoktų skraidyti ir prižiūrėti rusų naikintuvus. Tokia savitarpio pagalba gali būti numatyta susitarime, kurį šalys sudarė liepos 26 d.

 

Taip pat pranešta, kokius dronus turi Iranas ir ką jie sugeba. Irano kariuomenė naudoja smogiamuosius, žvalgybinius ir kamikadzės tipo bepiločius orlaivius, kurie pastaraisiais metais puikiai pasitvirtino Viduriniuose Rytuose.

Pranešama, kad Iranas didina eksportui skirtų karinių dronų gamybą. Jie tiekiami ne tik Artimiesiems Rytams, bet ir tolimesnėms šalims, kurioms taikomos tarptautinės sankcijos, pavyzdžiui, Rusijai.

Visą pokalbį su Oleksijumi Arestovičiumi galite peržiūrėti čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(16)
(-9)

Komentarai ()