[Žinios trumpai] Prieš susitikimą su Putinu Erdoganas sulaukė keisto prašymo: prezidentui jau nebegalima kvėpuoti  ()

V. Putino ir R. T. Erdogano susitikimo metu Turkijos prezidentui uždrausta... kvėpuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Koronaviruso eroje kuo labiau nuo išorinio pasaulio atsiribojęs ir dėl savo sveikatos nuolat nerimaujantis Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį, rugpjūčio 5 d., vis dėlto surengė tiesioginį susitikimą Sočyje su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu. Tačiau, kad tokios derybos įvyktų, Turkijos lyderis turėjo įvykdyti vieną sąlygą, rašo „Kommersant“.

Anot žurnalistų, R. T. Erdoganas prieš susitikimą su V. Putinu turėjo karantinuotis ir atlikti koronaviruso testus, tačiau to nebuvo gana. Turkijos prezidento buvo paprašyta laikytis atstumo ir nekvėpuoti... Rusijos diktatoriaus gryname ore.

Putino ir R. T. Erdogano derybos truko daugiau nei keturias valandas. Per tą laiką Turkijos prezidentas vaišinosi arbata ir kava, o iškart po derybų į lėktuvą sėdo su visa Turkijos delegacija, kuri išvyko namo, nusprendusi nebelikti ruošiamos vakarienės.

 

Iš pradžių Rusijos Federacijos ir Turkijos prezidentai planavo surengti plačią spaudos konferenciją pasibaigus deryboms, tačiau galiausiai ji buvo atšaukta. Rusijos žurnalistų teigimu, bendravimo su spauda atšaukimo iniciatore tapo Turkijos pusė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()