[Žinios trumpai] Vakarai šokiruoti dėl Turkijos veiksmų – gresia labai rimtos sankcijos  ()

Pareigūnai perspėja dėl atsakomųjų veiksmų, jei Ankara padės Maskvai išvengti sankcijų po to, kai Erdoganas ir Putinas susitarė plėsti bendradarbiavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarams vis didesnį nerimą kelia stiprėjantis Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir Vladimiro Putino ekonominis bendradarbiavimas, perspėjantis apie didėjančią riziką, kad NATO valstybė narė gali susidurti su baudžiamuoju atsaku, jei padės Rusijai išvengti sankcijų.

Šeši Vakarų pareigūnai „Financial Times“ sakė esantys susirūpinę dėl Turkijos ir Rusijos lyderių penktadienio pažado plėsti bendradarbiavimą prekybos ir energetikos srityje po keturias valandas trukusio susitikimo Sočyje.

Vienas ES pareigūnas sakė, kad 27 narių blokas „vis atidžiau“ stebi Turkijos ir Rusijos bendradarbiavimą, išreikšdamas susirūpinimą, kad Turkija „vis labiau“ tampa prekybos su Rusija platforma.

Vašingtonas ne kartą perspėjo, kad šalims, padedančioms Rusijai išvengti sankcijų, smogs „antrinėmis sankcijomis“.

JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas Wally Adeyemo birželį susitiko su Turkijos pareigūnais ir Stambulo bankininkais, kad įspėtų juos netapti nelegalių Rusijos pinigų kanalu.

 

Vienas aukšto rango Vakarų pareigūnas pasiūlė, kad šalys galėtų paraginti savo įmones ir bankus palikti Turkiją, jei R. T. Erdoganas laikysis penktadienį prisiimtų įsipareigojimų. Jei Vakarų šalių įmonės ir bankai paliktų Turkiją, šalis netektų net 800 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(0)
(131)

Komentarai ()