[Žinios trumpai] Slapta mobilizacija jau pasiekė Maskvą – skelbiama kaip viskas vyksta  ()

„Viskas vyksta pagal planą“: Kremlius pradeda slaptą maskviečių mobilizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešingai Rusijos gynybos ministerijos teiginiams, kad Ukrainoje „viskas vyksta pagal planą“, Rusijoje prasidėjo slapta mobilizacija.

Karas Ukrainoje pamažu pradeda ateiti į maskviečių namus, kurių dauguma net nežino apie naują konfliktą Rusijos Federacijoje.

Į Maskvos gyventojų pašto dėžutes pradėta dalinti lapeliai su pasiūlymu sudaryti karines sutartis. Pradėti tarnybą gali žmonės iki 59 metų.

Kariams žadama nuo 150 000 iki 300 000 rublių per mėnesį atlyginimas, priedai, dalinai kompensuojami būsto ir komunaliniai mokesčiai. Tiems, kuriems pasiseks išgyventi, garantuojamas nemokamas priėmimas į universitetus.

Karas su Ukraina lapeliuose neminimas. Tačiau, kaip pažymėjo buvęs liaudies deputatas Borislavas Bereza, sąlygų aprašymas atitinka panašius pranešimus iš kitų regionų, kuriuose jie renkami į kariuomenę specialiai karui Ukrainoje.

Anksčiau „Guardian Weekly“ Maskvoje korespondentas Andrew Rothas rašė, kad Rusijos sostinėje žmonės stengiasi gyventi taip, lyg karo nebūtų.

Kai kurie maskviečiai, su kuriais jam pavyko pasikalbėti, sako, kad jiems nėra dėl ko liūdėti ir nėra pagrindo jaustis kaltais. Jie esą negali daryti įtakos savo valstybės politikai, todėl atstumia tuos, kurie bando kelti šią temą.

 

„Mediazona“ duomenimis, Ukrainoje dažniausiai žūsta nacionalinių respublikų kariai, kurių lyderiai yra Dagestanas ir Buriatija. Buriatijoje žuvusieji laidojami kone kasdien.

Liepos 28 dienos patvirtintais duomenimis, nuo agresijos prieš Ukrainą pradžios žuvo 11 maskviečių. Kai tuo tarpu Dagestanas neteko 257 žmonių, Buriatija – 223.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()