[Žinios trumpai] „Bloomberg“ skelbia dar vieną sensaciją – Turkija praleidžia Rusijos laivus su ginklais per Bosforo sąsiaurį  (1)

Rusija prekiniais laivais gabena ginklus, kurie galėtų būti panaudoti karo Ukrainoje metu. Tai praneša agentūra „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai pastebi, kad liepos pabaigoje per Bosforo sąsiaurį iš Sirijos į Rusiją atplaukė prekybinis laivas, kuriam taikomos JAV sankcijos. Laivą „Sparta II“ sekę Europos žvalgybos agentūros darbuotojai tvirtina, kad jis gabeno ginklus Rusijos ginkluotųjų pajėgų reikmėms.

„Laivo įplaukimas į Juodosios jūros Novorosijsko uostą pabrėžia Kremliaus pastangas surinkti išteklius invazijai, kuri vyksta jau šeštą mėnesį. Ukraina gavo milijardus dolerių ir ginklų iš JAV ir Europos, kad padėtų šaliai apsiginti, todėl Rusija yra priversta pasikliauti savo ištekliais, kad palaikytų priešakinės linijos pajėgas“, – rašo „Bloomberg“.

Informuotas žurnalistų pašnekovas teigė, kad Rusija, JAV vyriausybės teigimu, ginklams gabenti naudoja prekybinius laivus. Laivas „Sparta II“ greičiausiai atgabeno karinius krovinius iš Sirijos Tartuso uosto – iškrovimo metu buvo identifikuotas Novorosijske.

Be to, kaip rašo „Bloomberg“, laivas, kuriam taikomos JAV sankcijos, be jokių kliūčių galėjo praplaukti Bosforo sąsiaurį Turkijoje, kuri savo ruožtu yra NATO narė. Su žurnalistais bendravę anonimiški pareigūnai  pažymėjo, kad Kremlius laivus ginklams gabenti panašiais maršrutais naudojo dar 2021 m.

 

Turkijos pareigūnas, komentuodamas situaciją, perspėjo, kad Ankara laivais pasirūpins tik tuo atveju, jei bus nurodymų iš specialiųjų tarnybų arba jie bus įtariami padarę nusikaltimą.

Patyrusi didelių nuostolių Ukrainoje, Rusijos vadovybė, „Bloomberg“ teigimu, ieško naujų karinių sąjungininkų. Šiuo klausimu Maskva kreipėsi į Iraną, bandydama įsigyti kovinių dronų partiją. Artilerijos tiekimo šaltiniu taip pat gali būti Šiaurės Korėja.

Verta paminėti, kad Europos Sąjunga svarsto galimybę įvesti sankcijas Turkijai, kuri, pasak Briuselio, padeda Rusijai apeiti tarptautinius apribojimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)

Komentarai (1)