[Žinios trumpai] Rusija sukūrė „analogų neturinčią“ kovinių dronų degalų papildymo ore sistemą: štai kas yra žinoma  ()

Rusai teigia, kad sistema padidins kovinių UAV skrydžio laiką ir nuotolį. Bet ji kol kas egzistuoja tik popieriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oro pajėgų karinio rengimo ir mokslo centre buvo sukurta bepiločių orlaivių degalų papildymo ore sistema. Rusijos inžinieriai gavo už tai patentą, praneša ixbt.com.

Žiniasklaida rašo, kad bepilotės skraidyklės galės pasipildyti degalus tiesiai ore „automatiniu režimu“. Žiniasklaidos teigimu, išradimas veiks bet kokiomis oro sąlygomis, dieną ir naktį, o tai leis smogiamiesiems bepiločiams ore išbūti „savaites“.

Taip pat pabrėžiama, kad tokiu būdu bus galima padidinti naudingosios apkrovos masę kilimo metu (tai yra padidinti UAV esančios amunicijos kiekį).

Pagal inžinierių planą degalų papildymas bus atliekamas specialiu dronu, kuriame yra žarna su kūgiu, degalų papildymo blokas, valdymo sistema, kūgio padėties jutiklis, doko jutiklis, kūgio padėties nustatymo įrenginys, neatitikimo parametrų skaičiavimo vienetas ir degalų lygio jutiklis. Prisijungdamas degalų papildymui UAV remsis duomenimis, gautais palydoviniu ryšiu.

RosZMI rašo, kad degalų papildymo dronas susidoros su užduotimis daug efektyviau nei degalų papildymas lėktuvais, ypač kai kalbama apie sudėtingas oro sąlygas ar naktį, tačiau tai nebuvo išbandyta praktikoje, nes Rusijos sistema egzistuoja tik popieriuje – patentinės dokumentacijos formoje.

 

Kūrėjai pažymėjo, kad jiems nereikės diegti naujų technologijų, ir užsiminė, kad jie gali išsiversti su šiandien turimomis priemonėmis.

Visgi, viskas šiuo metu tėra tik teorija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)

Komentarai ()