Stevenas Seagalas lankosi Donbase ir Olevnikos kolonijoje – ką jis čia veikia? (Foto)  (3)

Holivudo aktorius Stevenas Seagalas, tapęs Kremliaus rėmėju, lankosi Rytų Ukrainoje, kad filmuotų dokumentinį filmą, kuriuo siekiama „pakeisti supratimą“ apie karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai antradienį paskelbė Donecko liaudies respublikos (DLR) lyderis.

„S. Stevenas sakė, kad 98 % žmonių, kurie kalba apie konfliktą žiniasklaidoje, niekada nebuvo čia [Donbase]. Štai kodėl pasaulis nežino tiesos. Jis nori pakeisti šio karo suvokimą“, – savo „Telegram“ kanale po nuotrauka su S. Seagalu rašė DLR lyderis Denisas Pušilinas.

Plačiai nuskambėjusio vizito metu 2016 metais Rusijos pilietybę gavęs S. Seagalas apsilankė liepos mėnesį įvykdyto išpuolio prieš Olenivkos kalėjimą, per kurį žuvo mažiausiai 50 ukrainiečių karo belaisvių, vietoje.

Prokremliškos televizijos laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas sakė, kad S. Seagalas „asmeniškai ištyrė įrodymus, įskaitant amerikietiškų raketų gabalus, patvirtinančius Kyjivo ryšius su masinėmis jų pačių karių žudynėmis“.

Kyjivas ir Maskva apsikeitė kaltinimais dėl Olenivkos kalėjimo išpuolio, o Ukraina kaltina Rusiją taikiusis į Olenivkos kalėjimą, siekiant nuslėpti Ukrainos karo belaisvių, kurių daugelis pasidavė po Mariupolio gynybos, kankinimus ir egzekucijas.

 

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas, kuris prižiūrėjo belaisvių saugumą Olenivkoje, vis dar nesuteikė prieigos prie šios vietos.

JT pareiškė, kad pradės faktų kalėjime nustatymo misiją, tačiau prieš tai turės sutikti Rusija ir Ukraina.

 

S. Seagalas taip pat susitiko su Ukrainos karo belaisviais, įskaitant Azovo bataliono karius, kurie pasidavė Mariupolio „Azovstal“ plieno gamykloje, sakė V. Solovjovas.

„Jis [Seagalas] kalbėjosi su Ukrainos ginkluotų grupuočių nariais ir uždavė jiems nepatogių klausimų“, – sakė V. Solovjovas.

Tą pačią dieną Olenivkos atakos vietoje apsilankė ir oficiali Rusijos delegacija, vadovaujama Valstybės Dūmos deputato Leonido Sluckio.

 

Vizito metu L. Sluckį lydėjo „užsienio žurnalistai ir tarptautiniai ekspertai“, kuriems buvo suteikta galimybė „pasikalbėti su liudininkais, įskaitant išgyvenusius po raketos atakos“, savo „Telegram“ kanale sakė L. Sluckis.

 

Pranešama, kad L. Sluckį lydėjusią „tarptautinę ekspertų komandą“ sudarė Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Serbijos, Nikaragvos ir Šiaurės Korėjos atstovai.

„Tai gana reprezentatyvi misija. Tikimės, kad jų objektyvios išvados padės pasauliui pamatyti Kyjivo ukrofašistinės vyriausybės veidmainystę, melą ir nusikaltimus“, – sakė L. Sluckis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(33)
(-32)

Komentarai (3)