[Žinios trumpai] CNN: „Tai blogiausia diena Rusijai nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, tokių praradimų nėra buvę nuo pat 1945 m.“  ()

Sprogimų serija Krymo aerodrome gali rodyti, kad tai viena blogiausių dienų Rusijos aviacijai nuo Antrojo pasaulinio karo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 [Žinios trumpai] CNN: „Tai blogiausia diena Rusijai nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, tokių praradimų nėra buvę nuo pat 1945 m.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN išsiaiškino, kiek Rusijos orlaivių prarasta per sprogimus Kryme – kariniame aerodrome buvo sunaikinti mažiausiai 7 lėktuvai.

Naujoji karinė nelaimė jau skelbiama kaip viena baisiausių dienų Rusijos aviacijai per beveik 80 metų nuo Antrojo pasaulinio karo.

Amerikiečių televizijos kanalas CNN pažymi, kad po 1945 metų apie tokį didelį aviacijos įrangos praradimą per vieną incidentą nebuvo žinoma nei SSRS, nei dabartinei Rusijos Federacijai.

Dieną prieš tai internete pasirodė pirmosios palydovinės amerikiečių kompanijos „Planet Labs“ nuotraukos, kurios leido nustatyti atakos prieš karinį aerodromą Saki mieste pasekmes ir Rusijos aviacijos įrangos nuostolių dydį. Nuotraukose matyti apanglėjusios mažiausiai 7 orlaivių nuolaužos atviroje automobilių stovėjimo aikštelėje, taip pat išdegusi žemė ir daugybė kraterių.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, per seriją sprogimų aerodrome žuvo mažiausiai 60 žmonių, dar apie 100 pilotų ir technikų buvo įvairiais sunkumo laipsniais sužeisti.

 

„InformNapalm“ analitikai mano, kad Rusija prarado aštuonis Su-27, keturis Su-30SM, penkis Su-24, šešis Mi-8 ir vieną Il-20.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais ir pusiasalį žymi savo teritorijos dalimi. Ukraina ir tarptautinė bendruomenė nepripažįsta aneksijos ir laiko pusiasalį Rusijos okupuota Ukrainos teritorija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: