„Prasidėjo!“ Rusijos nuteistieji, užverbuoti karui su Ukraina, masiškai skundžiasi apgaule – absoliučiai jokių teisių, gresia tribunolas  (1)

„Prasidėjo“ – Rusijos Federacijoje skundų banga iš nuteistųjų, kuriuos Prigožinas užverbavo karui su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvoje įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Russia Behind Bars“ (rus. „Русь Сидящая“), teikianti pagalbą kaliniams, praneša apie pasirodžiusius masinius skundus. Juos teikia nuteistieji, kurie buvo užverbuoti karui su Ukraina.

Detales feisbuke atskleidė organizacijos įkūrėja Olga Romanova.

„Prasidėjo. Plūsta skundai organizacijai. Gelbėkite, padėkite“, – kalbėjo Romanova.

Ji patikslino, kad skundų yra įvairių. Vieni piktinasi, kad vietoj žadėtų 200 tūkstančių rublių už dalyvavimą kare gavo tik 30 tūkst. Kiti nepatenkinti, kad yra gydomi ORDLO ir atsisako būti išvežami į Rusiją. Trečiojo artimieji prašo padėti išnešti mūšio lauke paliktą samdinio kūną, „kad nesusimokėtų už karstą“.

Romanova pabrėžė, kad organizacija negali padėti nuteistiesiems, užverbuotiems karui, nes šie žmonės yra už įstatymo ribų ir dabar yra karo nusikaltėliai.

„Aš atsakau tiesiai šviesiai: „Tavo vyras – karo nusikaltėlis“... Bet žmonės visai nesiorientuoja. Apie ką jūs kalbate, kaip „karo nusikaltėlis“? Kaip samdinys? Koks karas? O kur mūsų pinigai, grąžinkite. Apsaugokite mūsų teises. Jūs neturite jokių teisių. Jūs esate už įstatymo ribų. Išgyvenusiųjų laukia tribunolas“, – pabrėžė organizacijos vadovė.

 

Ji taip pat paskelbė rusų kalinių, užverbuotų kolonijoje netoli Sankt Peterburgo, nuotraukas. Ji patikslino, kad šie veikėjai turi galiojančius įkalinimo terminus ir turėtų būti sulaikyti.

Atkreipkite dėmesį, kad Rusija ėmėsi masinio nuteistųjų verbavimo, kad padengtų patrankų mėsos trūkumą kare su Ukraina. Šiuo metu kaliniai išvežami savanoriškai. Patikimai žinoma, kad tuo užsiima milijardierius Jevgenijus Prigožinas, laikomas PMC „Vagner“ vadovu. Jis asmeniškai keliauja į kalėjimus ir kolonijas verbuoti kalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(4)
(45)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: