Rusija pradėjo itin spartų nusiginklavimą: sunaikino beveik visas „Kalibr“ ir „Iskander“ raketas, imasi naikinti S-300 atsargas  (2)

„Antrosios pasaulio armijos“ galimybių koridorius siaurėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija intensyviai demilitarizuojasi kare su Ukraina. Po 5 su puse mėnesio trunkančio konflikto RF ginkluotosiose pajėgose smarkiai ima trūkti ne tik „Kalibr“, bet ir „Iskander“ raketų.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija šiandien savo oro gynybą naudoja kitiems tikslams. Priešlėktuvinių raketų sistemomis S-300 įsibrovėliai atakuoja Ukrainos teritoriją.

„S-300 oro gynybos sistemos visiškai pakeitė Iskander“, – sakė Kovalenko.

Pavyzdžiui, vien rugpjūčio 12 dieną Rusijos kariškiai įvykdė 13 atakų prieš Ukrainą iš S-300 ir tik vieną su „Iskander“. Ir tai rodo rimtas Rusijos kariuomenės problemas.

„Žinoma, S-300 atsargos, kurių didžiąją dalį Rusija paveldėjo iš SSRS, yra daug didesnės nei yra pagaminta „Iskander“ raketų. Tačiau kyla klausimas: kuo jie šaudys, kai šių raketų pritrūks, juolab, kad dar reikia atsižvelgti į amunicijos išsaugojimą oro gynybos reikmėms. „Antrosios pasaulio armijos“ galimybių koridorius kasdien siaurėja ir siaurėja“, – konstatavo Kovalenko.

 

Pastebėtina, kad pirmaisiais karo mėnesiais Rusija Ukrainai apšaudyti aktyviai naudojo tariamai didelio tikslumo raketas „Kalibr“. Šiandien jų skaičius labai ribotas. Rusai retai naudoja jas smogdami.

Ukrainos oro gynybos ir priešraketinės gynybos sistemos apsunkina agresoriaus padėtį. Rusai pirmosiomis „specialiosios operacijos“ dienomis pranešė apie jų sunaikinimą, kas pasirodė esą melas. Sistemos ne tik nepažeistos, bet ir stiprina savo pajėgumus, o Rusijos pajėgos karo eigoje tik silpsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(3)
(173)

Komentarai (2)