[Žinios trumpai] Prasideda pasiruošimas branduoliniam karui? „Roskosmos“ skelbia naujus planus ir jie labai pavojingi (Video)  (1)

„Roskosmos“ vadovas Jurijus Borisovas sakė, kad Rusijos valstybinė korporacija masiškai gamina įvairių kovinių pajėgumų tarpžemynines balistines raketas „Sarmat“, „Yars“ ir „Bulava“. Jo teigimu, tai tapo pagrindiniu korporacijos tikslu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RS-28 „Sarmat“ yra bunkeriuose įrengta strateginių raketų sistema. Raketos ilgis – 35 metrai, paleidimo masė – 208 tonos, o išmetimo masė – 10 tonų.

Į raketą „Sarmat“ gali būti įmontuotos kelios „Avangard“ hipergarsinės kovinės galvutės. „Avangard“ sparnuotoji galvutė gali pasiekti maždaug 27 Machų greitį (27 greičiau nei garso greitis).

Ankstesnis „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas gegužės mėnesį pažadėjo, kad Rusija netrukus parengs 50 sunkiųjų tarpžemyninių balistinių raketų „Sarmat“. Atsižvelgdamas į tai, jis rekomendavo „mandagiau kalbėti su Rusija“ ir pabrėžė, kad raketų pataikymo vietose liks „dideli, labai gilūs ir radioaktyvūs“ krateriai.

Birželio pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad pirmoji sistema „Sarmat“ kariuomenę pasieks 2022 m. pabaigoje.

 

Raketos „Sarmat“ dažnai naudojamos Rusijos propagandoje grasinant Ukrainos Vakarų sąjungininkams. Propagandistas Vladimiras Solovjovas paragino surengti branduolinį smūgį Jungtinės Karalystės teritorijoje.

„Tai tinkama šalis raketai“, – sakė jis. – Vienai, o ne šešiems HIMARS variantams, tiesiog vienas „Sarmat“. O po to dar liks dalis kovinės galvutės.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(30)
(-26)

Komentarai (1)