[Žinios trumpai] Ką tik prasidėjo naujas karas: socialiniuose tinkluose plinta technikos kolonos vaizdai, jau yra žuvusių (Foto, Video)  ()

Turkijos pasienio zonų gyventojai išgirdo pranešimą apie operacijos prieš „Kurdistano darbininkų partiją“ pradžią. Valdžia tvirtina, kad nieko ypatingo nevyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį į trečiadienį, rugpjūčio 17 d., Turkijos pasienio zonose su Sirija vietos gyventojai išgirdo pranešimą apie Turkijos karinės operacijos kaimyninėje šalyje pradžią. Vėliau valdžia paskelbė, kad regione nepaprastosios padėties nėra, o dėl karinės operacijos pradžią paskelbusių valstybės tarnautojų buvo pradėtas tyrimas.

Tuo tarpu internautai ir žiniasklaida praneša apie karo veiksmų pradžią. Apie tai rašo laikraštis „Duvar“.

„Didvyriška Turkijos armija netrukus įvykdys operaciją prieš Kurdistano darbininkų partiją. Niekas neturėtų jaudintis, visi likite namuose, būkite atsargūs“, – rašoma žinutėje, nuskambėjusioje iš mečečių teritorijos Turkijos-Sirijos pasienyje esančiame Gaziantepe.

Giazantepo gubernatorius Davutas Gülas sakė, kad nepaprastoji padėtis regione nepaskelbta ir buvo pradėtas tyrimas prieš pareigūnus, atsakingus už pranešimo paskelbimą.

Tuo tarpu leidinys „Al Arabyia“ pranešė , kad vakar, rugpjūčio 16 d., per Turkijos ataką Sirijos pasienio poste, kurį kontroliuoja Sirijos lyderio Basharo Assado pajėgos, žuvo 11 karių. Socialiniuose tinkluose pasirodė ir nuotraukos bei vaizdo įrašai apie Turkijos karinės technikos kolonų judėjimą. Teigiama, kad viena iš kolonų pateko į Sirijos miestą Afriną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()