[Žinios trumpai] Rusijos deputatas kreipėsi į Putiną prašydamas sustabdyti karą: atsakymo ilgai laukti nereikėjo  ()

Savivaldybės narys iš „Jabloko“ partijos savo laiške Putinui paminėjo, kad Rusijos bombos krenta ant miestų ir žudo gyventojus, o dėl invazijos Ukrainą jau paliko daugiau nei 6 mln. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Smolninskojės savivaldybės deputatas iš Sankt Peterburgo Nikita Juferevas kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną su prašymu nutraukti karą Ukrainoje. Po dviejų savaičių Kremlius atsakė, kad apsvarstė jo pasiūlymą. Apie tai Rusijos politikas kalbėjo savo „Twitter“ puslapyje.

Rugpjūčio 3 d. laiške Putinui Nikita Juferevas pareiškė, kad Rusijos bombos krenta ant miestų ir žmonės netenka darbų, namų, gyvybės ir artimųjų. Be to, kreipimesi į Rusijos prezidentą deputatas paminėjo, kad dėl invazijos daugiau nei 6 milijonai žmonių paliko Ukrainą ir pareiškė, kad karo veiksmus reikia nutraukti.

„Jūsų galioje sustabdyti kraujo praliejimą. Prašau jūsų įsakyti baigti specialią karinę operaciją Ukrainos teritorijoje“, – rašė jis Rusijos vadovui.

 

Rugpjūčio 16 dieną Juferevas gavo trumpą atsakymą iš Kremliaus. Rusijos Federacijos prezidento kanceliarija darbui su piliečių ir organizacijomis laiške nurodė apsvarsčiusi deputato pasiūlymą ir pranešė, kad Ukrainos teritorijoje vykdoma „speciali karinė demilitarizavimo ir denacifikavimo operacija“ bus tęsiama.

(5)
(18)
(-13)

Komentarai ()