JAV tyliai Ukrainai perdavė greitaeigį AGM-88 HARM: kodėl rusai jų taip bijo?  ()

Ukraina gavo AGM-88 HARM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AGM-88 HARM yra amerikiečių taktinė oras-paviršius raketa, nusitaikanti į antžeminį oro gynybos radarą kaip į radijo bangų šaltinį.

Apie tai rašo „Business Insider“.

Tokių raketų buvimas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose jau kelia problemų Rusijos oro gynybos radarams, reikalingiems apsisaugoti nuo Ukrainos sraigtasparnių ir lėktuvų, taip pat radarams, naudojamiems aptikti Ukrainos artileriją, įskaitant amerikiečių MLRS.

Leidinys pažymi, kad Pentagonas patvirtino HARM perdavimą Ukrainai po to, kai Rusijos tinklaraštininkai pranešė apie šių raketų fragmentų atradimą.

HARM yra galingas ginklas, bet ne naujas. Amerikiečių orlaiviai, vykdantys oro gynybos misijas, naudojo AGM-88 keliose operacijose, įskaitant Libiją, Iraką ir Jugoslaviją. Šiuo metu raketą iš viso naudoja 15 šalių.

AGM-88 yra patobulintas AGM-45 „Shrike“ palikuonis, kuris buvo naudojamas Vietnamo kare. Kuriant HARM, buvo pašalinti trumpo nuotolio trūkumai ir nurodymai ribotam radaro dažnių skaičiui.

 

HARM apima platų dažnių diapazoną ir išlaiko radaro siųstuvo vietą net tada, kai radaras yra išjungtas. 30 mylių nuotolis reiškia, kad raketa gali būti paleista iš daugelio priešlėktuvinių pabūklų.

HARM padės Ukrainai pataikyti į Rusijos priešpriešinių baterijų radarus, kurie seka skrendančius sviedinius ir raketas, apskaičiuoja jų trajektorijas ir tiksliai nustato juos paleidusias haubicas ir raketų paleidimo įrenginius.

Rusijos priešpriešinių baterijų sistemų slopinimas padės apsaugoti Ukrainos artileriją, pažymi straipsnio autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(3)
(123)

Komentarai ()