[Žinios trumpai] Rusija bando „uždaryti“ Lenkiją pabėgėliams iš Ukrainos – Lenkijos žvalgyba praneša, kokių veiksmų ėmėsi Kremlius, stipriai kalamas pleištas  ()

Rusijos propagandistai bando įtikinti lenkus atsisakyti priimti Ukrainos pabėgėlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštą mėnesį nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija bando įkalti pleištą tarp ukrainiečių ir lenkų. Tai pareiškė Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas.

„Mes susiduriame su klasikine dezinformacija ir propaganda. Jie nuolat yra mūsų informacinėje erdvėje, ir reikia manyti, kad taip bus ir toliau", – sakė Stanislawas Zarynas.

Pasak jo, Rusijos propagandistai bando įtikinti lenkus, kad pabėgėlių priėmimas iš Ukrainos „mūsų šaliai yra labai brangus, kad tai sukelia daug problemų, todėl visa tai yra itin beprasmiška ir pavojinga, nes mes nežinome, ką priimsime po savo stogu arba kas gyvens šalia mūsų.“

 

Zarynas taip pat pažymėjo, kad Rusija tuo pat metu aktyviai bando įtikinti ukrainiečius, kad Lenkija yra „labai pavojinga užsieniečiams“. Jis pabrėžė, kad lenkų ir ukrainiečių suartėjimas „liečia Rusijos interesus, todėl bandoma suskaldyti ryšį tarp šių tautų“.

(11)
(29)
(-18)

Komentarai ()