[Žinios trumpai] Šoigu neigia izoliaciją - išvardino visą eilę sąjungininkų: štai kokios valstybės remia Rusiją, išskirtinis klubas  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu neigia, kad Rusija buvo izoliuota, tarp savo sąjungininkų įtraukdamas Čadą, Ugandą ir kelias kitas tautas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yra nuolatinių garsių pareiškimų apie Rusijos izoliaciją“, – interviu sakė Sergejus Šoigu, rašo „Interfax“. „Tai paprastai yra gana sunku pasiekti, o kalbant apie mūsų šalį, tai beveik neįmanoma, nes tai didžiausia branduolinė jėga, didžiausia šalis pagal plotą ir teritoriją“.

Šoigu neigė, kad parodoje dalyvių skaičius „Armija 2022“ bus mažesnis dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą. „Pasakysiu, kad draugai liko draugais“, – sakė Šoigu. „Jų nepaveikė šis galingas spaudimas iš visų pusių“.

Šoigu pasakė savo pastabas šiandien pasibaigusioje konferencijoje, kurioje dalyvavo kariai iš Afrikos, Azijos ir Lotynų Amerikos. „Labai džiugu, kad šioje salėje šiandien yra mums draugiškų valstybių – Burundžio, Gvinėjos Respublikos, Kamerūno, Malio, Sudano, Ugandos, Čado, Etiopijos ir Pietų Afrikos Respublikos – kariniai lyderiai“, – sakė Šoigu. „Dėkojame už jūsų paramą ir ketiname plėsti bendradarbiavimą įgyvendinant abipusiai naudingus projektus“.

Šoigu taip pat paneigė tikimybę, kad Rusija konflikte Ukrainoje gali panaudoti branduolinį ar cheminį ginklą. „Kariniu požiūriu, norint pasiekti mūsų tikslus Ukrainoje nebūtina naudoti branduolinių ginklų“, – sakė Rusijos gynybos ministras - „Pagrindinė Rusijos branduolinių pajėgų misija yra atgrasyti nuo branduolinės atakos“.

 

Rugpjūčio 15 d. konferencijos „Armija 2022“ atidaryme Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija ir jos sąjungininkės Lotynų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje palaiko „istoriškai tvirtus, draugiškus ir tikrai patikimus santykius“. Putinas sakė, kad Rusija ir toliau joms tieks „pažangiausius ginklus – nuo ​​šaulių ginklų iki šarvuočių ir artilerijos, kovinės aviacijos ir bepiločių orlaivių“. Pasak jo, tie ginklai yra „dešimtmečiais pranašesni už savo užsienio analogus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(22)
(-21)

Komentarai ()