[Žinios trumpai] Karo ekspertas atsakė, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės smogti Rusijos laivynui ATACMS raketomis  ()

Tikimasi, kad netrukus JAV tokio tipo raketas perduos Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos karinio jūrų laivyno štabo viršininko pavaduotojas Andrijus Ryženko kalbėjo apie ATACMS raketų galimybes smogti Rusijos Juodosios jūros laivynui iki 300 kilometrų atstumu.

„Visiems pakrantės stacionariems objektams – taip. Galime tai padaryti“, – pažymėjo ekspertas. Anot jo, yra nauja raketa, kurią galima panaudoti prieš judančius objektus: „Ji labai moderni, tačiau kol kas informacijos apie tokių raketų buvimą Ukrainoje nėra“.

„Kalbant apie ATACMS, tai labai aukštų technologijų raketa. Beje, visi vakarietiški ginklai yra labai aukštų technologijų, net jei jiems 40 metų. Vis dar atrodo kaip nauji, palyginti su sovietine. Yra labai rimtas sąvokų skirtumas“, – pridūrė Ryženko.

ATACMS tolimojo nuotolio raketos Ukrainai

Ukrainos valdžios atstovai ne kartą kreipėsi į Vakarų partnerius, ypač JAV, prašydami Ukrainai suteikti ATACMS raketų, skirtų naikinti taikinius iki 300 kilometrų atstumu. ATACMS raketas galima leisti nuo M270 ir HIMARS sistemų, kurias Ukraina savo partnerių dėka jau turi ir moka naudoti.

 

Vos 100 ATACMS raketų pristatymas į Ukrainą per trumpą laiką gali smarkiai paveikti jėgų pusiausvyrą. Jų naudojimas gali leisti nupjauti pagrindinius tiekimo kelius labai dideliu atstumu nuo fronto linijos. Ir panašu, kad JAV yra pasiruošusios suteikti šį ginklą Ukrainai. Arba jos jau yra Ukrainoje - tai nėra skelbiama.

Ekspertai įsitikinę, kad naujieji ginklai Ukrainai atvers precedento neturinčias galimybes. Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės smogti absoliučiai visiems kariniams taikiniams savo šalyje, įskaitant Krymą ir Juodąją jūrą.

(59)
(3)
(56)

Komentarai ()