Rusai skelbia apie galingas „Zircon“ raketas, tačiau nėra jokio galimybės smogti į Ukrainą – kas čia vyksta?  (1)

Rusijos Federacijos gynybos ministras ir Sergejus Šoigu „Armija-2022“ forume pareiškė, kad Rusija turbūt jau šiemet pradės serijinę hipergarsinių jūrinių raketų „Zircon“ gamybą. Tuo pačiu metu bus tęsiama serijinė hipergarsinių „Kinzhal“ raketų, paleidžiamų iš oro, gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kalboje S.Šoigu nusprendė neužsiminti, kad „Zircon“ buvo sukurta kaip prieštankinė raketa, ir sakė besitikintis, kad šis gaminys esą gali pasiekti Londoną vos per penkias minutes.

Tačiau „Zircon“ šaudymo nuotolis siekia vos 600 km.

Laimei, čia kaip tik tas atvejis, kai Kremlius pradeda sekantį savo dar vieno „stebuklingo ginklo“ projektą, kuris tik padės mažinti išteklius, reikalingus karui su Ukraina vesti. Nes Rusijos Federacija neturi techninių galimybių panaudoti „Zircon“ Ukrainos miestams pulti.

Tam įrodyti pakanka vieno fakto: rusai Juodojoje jūroje neturi nė vieno laivo, kuriame galėtų būti įtaisyta „Zircon“. Tokia raketa galėtų būti įtaisyta tik 885M projekto atominiuose povandeniniuose laivuose, fregatose 22350, 1164 projekto raketiniuose kreiseriuose (tokiuose kaip sunaikinta „Moskva“) arba 1144 projekto „Orlan“.

Žinoma, šiuo metu Viduržemio jūroje plaukioja du 1164 projekto raketiniai kreiseriai ir viena 22350 projekto fregata, tačiau šiems laivams plaukti per Bosforo sąsiaurį kliudo oficialus Turkijos draudimas.

Galų gale, kuo daugiau išteklių rusai išleis kito „stebuklingo ginklo“ gamybai, tuo mažiau pajėgumų jie turės atkurti raketų, kurios jau buvo paleistos virš Ukrainos, atsargas.

 

Pavyzdžiui, Rusijos gynybos ministerija sudarė sutartį su įmone „NPO Mašinostrojenija“ vienerių metų laikotarpiui – pagal ją būtų pagamintos „kelios dešimtys“ (apie 30) raketų „P-800 Oniks“, skirtų pakrančių gynybos kompleksui „Bastion“. Šiuo metu rusai į Ukrainą yra paleidę mažiausiai 40 „Onyx“ raketų, todėl vien šio tipo raketų atsargoms papildyti prireiks mažiausiai 1,5 metų.

Parengta pagal „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(4)
(20)

Komentarai (1)