[Žinios trumpai] „Bus elektromobiliai, visiškai kita energetika, jokių daugiaaukščių namų“. Kas laukia Ukrainos po pergalės ir kas po pralaimėjimo  ()

Ukrainos atkūrimas gali užtrukti iki 20 metų, mano ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje po pergalės kare su Rusija viskas kardinaliai pasikeis, mano politologas ir ekonomistas. Pralaimėjimo atveju Ukrainos niekas neatstatys, mano politologas Olegas Soskinas.

„Viskas bus taip, kaip Luhansko Liaudies Respublikoje sakė Pasečnikas. O jis pasakė, kad Popasnos niekas neatkurs. Mariupolio neatstatys. Ir Severodonecko, ir Lysyčansko. Tai viskas, tai kapinės. Todėl jei bus pralaimėjimas, reikia palikti šią sritį“, – sakė jis.

Ukrainiečių pergalė paskatintų pokyčius, kurie palies įvairias sritis. „Jau aiškiai parodyta, kad reikia pereiti prie penktos ar šeštos technologinės tvarkos, atsisakyti sovietinės energijos vartojimo sistemos, pereiti prie elektromobilių, nestatyti daugiaaukščių namų. Tai yra, reikia visiškai pakeisti savo gyvenimą“, – sako politologas.

Soskino teigimu, po pergalės atkurti šalį gali prireikti 10-20 metų. Tokiu atveju jis pataria vykti į mažus miestelius ir ten kurti savo gyvenimą.

 

Paklaustas, ar Ukrainai gresia aukšta infliacija, nedarbas ir dar daugiau pabėgėlių, jei karas užsitęs ilgiau nei metus, ekspertas pažymėjo, kad jei Ukraina laimės, nieko panašaus nenutiks.

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, Ukraina turi šansų deokupuoti visas Rusijos okupuotas teritorijas ir šia galimybe reikia pasinaudoti, nes antroji vargu ar atsiras dėl politinės ir ekonominės situacijos pasaulyje. Karas, jo prognozėmis, gali trukti iki 2023 metų pavasario.

(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: