[Žinios trumpai] Irano pajėgos smogė JAV kariuomenei? JAV pagrasino, kad smogs atgal - skelbiama, kas vyksta  ()

Šią savaitę JAV antskrydžiai prieš Irano remiamas karines pajėgas Sirijoje rodo, kad Jungtinės Valstijos reaguos į atakas prieš savo karius, nepaisant vykstančių derybų dėl branduolinio susitarimo su Iranu atgaivinimo, trečiadienį sakė vienas aukšto rango Pentagono pareigūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusios nakties smūgiai parodė, kad mūsų įsipareigojimas atremti Irano paramą terorizmui, karingumui ir grėsmėms, kurių jie imasi prieš mūsų žmones regione ar kitur, nėra susiję su branduoliniu susitarimu“, – per instruktažą žurnalistams sakė gynybos sekretoriaus pavaduotojas politikai Colinas Kahlas.

Kahlas išsakė pastabas po to, kai JAV centrinė vadovybė paskelbė, kad naktį surengė oro antskrydžius Deir ez Zore Sirijos rytuose prieš objektus, kuriuos naudojo su Irano islamo revoliucijos gvardija susijusi karo milicija.

Antskrydžiai buvo atsakas į „Irano remiamų grupuočių atakas prieš JAV personalą, tokias kaip rugpjūčio 15 d.“, sakoma Centrinės vadovybės pareiškime. Rugpjūčio 15 d. keli bepiločiai orlaiviai atakavo JAV pajėgų naudojamą kompleksą Rytų Sirijoje, tačiau apie aukas nepranešta.

Sirijoje yra apie 900 JAV karių, kurie moko sąjungininkų vietos pajėgas, kovojančias su ISIS.

Kahlui trečiadienį kalbant, taip pat buvo pranešimų apie susišaudymą, kuriame dalyvavo JAV kariai Sirijoje. Kahlas teigė žinojęs apie tuos pranešimus, bet daugiau informacijos neturėjo.

Rugpjūčio 15 d. incidentas buvo tik naujausia ataka prieš JAV pajėgas Sirijoje, kurią, kaip įtariama, įvykdė su Iranu susijusios pajėgos, įskaitant praėjusį spalį, kurią Centrinė vadovybė apibūdino kaip „tyčinę ir koordinuotą“ bepiločio lėktuvo ataką.

 

Be to, Jungtinės Valstijos buvo susirūpinusios dėl rugpjūčio 15 d. atakos pobūdžio, nes ji buvo suderinta prieš du objektus tuo pačiu metu, sakė jis. Per incidentą surinktos drono dalys gali būti atsekamos iki Teherano, pridūrė jis.

Tačiau JAV antskrydžių laikas stebina, nes pranešama, kad JAV ir Iranas artėja prie susitarimo atgaivinti branduolinį susitarimą, žinomą kaip Bendras visapusis veiksmų planas arba JCPOA.

Iš pradžių susitarimas buvo pasirašytas Obamos administracijos metu, siekiant apriboti Irano branduolinę programą mainais į Teheranui taikomų sankcijų sumažinimą. Tačiau buvęs prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais pasitraukė iš susitarimo, o Iranas vėliau suaktyvino savo branduolinę programą.

 

Prezidentas Joe Bidenas žadėjo derėtis dėl „ilgesnio ir stipresnio“ branduolinio susitarimo, tačiau jam sunkiai sekėsi atgaivinti net Obamos eros susitarimą, tvyrant Irano reikalavimui sušvelninti sankcijas ir nuožmiai JAV respublikonų kritikai, kurie iš dalies susirūpinę, kad Iranas galėtų panaudoti gautą finansinę naudą dėl sankcijų sušvelninimo atakoms prieš JAV karius regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()