Maskva parengė galingą smūgį Europai: Medvedevas skelbia, kas suplanuota šiai žiemai ir tai ne pabaiga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-08-29 21:21
idomu tai, kad siandien labai stipriai krito duju kaina. idomu kiek tas kritimas truks
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-29 23:15
Iš kur info? Aš tokį randu (neatrodo stipriai): https://www.getbaltic.com/lt/
donatasv 2022-08-30 03:25
Kasasi sau duobę ir labai gilią. Vokiečiai nepasimokė iš ssrs žlugimo, po viso šito ruso sukelto šou bijos prasidėt su rusu labiau nei velnias kryžiaus... Jei nesukials visas šitas ruso šantažas karo tai rusija bus užmiršta niekam nereikalinga dykynė ilgam. Aš atsakyčiau jiems žinute su ūkinio muilo, surudijusio žigulio ir eilės prie dešros nuotraukomos, ir uždėčiau komentarą welcome back to cccp... Mums truks išteklių jums viso kito...
kestutisz 2022-08-30 09:31
Tai, kad jų vienų berods neužtenka užkelt kainai. Yra ir kiti tiekėjai, yra gi ten dar simbiozė su turkais kurie (anot ukrainiečių kanalų, bet sunkiai patikrinama, nors nėra neįmanoma - turi bent porą dujotiekių, porą terminalų) sėkmginai rusiškas dujas konvertuoja į savas.
immortallt 2022-08-30 11:15
Taip, nes užtenka, kad vamzdis ateina į šalį, jei į šalį ateina, tai galima kibirais perpilti į kitą vamzdį. Ir kainą nulemia būtent pasiūlos kiekis ir paklaua. Jei pakankamai dujų pasiektų, kainos nebūtų sukilusios, ir rusams nereikėtų deginti 3,7 mlrd. eurų per metus.
Siguas 2022-08-30 18:22
Čia yra karas. Viena išeitį matau. Pilnai uždrausti naudoti rusiškas dujas, arba apmokestinti pvz. 90% PVM. Rusija dumažino eksportą 5 kartus, o pajamų gavo 2 kartus daugiau degindami dujas. Kai nebeparduos dujų rusija visai, tik tada bus rezultatas, dabar priešingas. Putinas laimi, triumfuoja.
donatasv 2022-08-30 18:55
Lietuva pareiškė nepirks baltarusiškos elektros iš astrvo elektrinės. Visiški idiotai, nemokėjo tiesiogiai batkai, bet pirko iš latvių už brangiau kurie perparduodavo bulvių maišo pagamintą elektrą už tai dar darė nuolaidas už dujas latvems. Čia normalu? Nesugebėjom sužaist politiškai tvarkingai, bet geriau lai ant popieriaus būna parašyta, kad gražiau atrodytų... Mažino rusiškos elektros kiekį didino "LATVIŠKOS", dabar užsidarė abi rinkos ir sėdim bačkoje. Pirma reikė pasirūpinti sava gamyba ir tik tada siųsti batką, ne kaip idiotams... Tapatį supranta sholcas labai puikiai. Bet avinų banda nenori suprast ir dėl reitingų pataikauja idiotams.
Benediktas 2022-08-30 19:35
Ne įdiotai, kad pirko iš latvių, jei jie perpardavinėjo Baltarusišką, o turėtų būti nubausti, kurie tai žinodami, tai darė. Pirkt iš baltarusių - tai remti Lukoshenkos ir Putino represinė rėžima, kuris mūsų brolius baltarusius žlugdo. Už ką balsavai Karbauskio referendume: statyt AE ar ne?
donatasv 2022-08-30 20:36

Benediktas 2022-08-30 21:17
Baltarusišką šūdą dabar nepirktum, jei Karbauskis nebūtų sutrukdęs konservatoriams su elektrinės statyba. Nemaišyk priežasties, su pasekmėm. O kad tau dujų saugykla, kad ir su tom sąlygom įsigyta blogai, tai jau čia tavo fantazijų reikalas. Konservatorių tremtis - 2008m Pasaulinė krizė?
donatasv 2022-08-30 21:23
Čia ne mano fantazijų vaisius. Tokia yra realybė, visos tavo fantazoijos ir fanatizmas neleidžia susidaryt realaus vaizdo. Vokietija yra priklausoma nuo rusiškų išteklių šios realybės šolcas nebando išvengti ir kiek galima suprast jam nelabai rūpi tokie akli fanatikai kaip tu. Jis daro išvadas, bet nepriima gražiai skambančių sprendimų, kurie veda prie įvynioto rusiško šūdo. Jis tiesiog nori imt rusišką šūdą, nes neturi kurt dingt, atėjus laikui nusiplaus rankas ir pasakys ruskiui pashol, jei vis dar bus naglas kaip dabar.
Benediktas 2022-08-30 21:37
Kaip matau, tau realybė - gyventi Vokietijai su Putinu santarvėje. Deja tai nesuderinami dalykai, jei zmogus masto ne viena diena, ne vienu šildymo sezonu. Strategiškai - Putiną reikia salinti. Neisivaizduoju Putino šalinimo be nuostolių. Neišeis ir dujas pigias turet ir Putiną suvyniot ir Ukrainą neprarast ir strategiškai ateityje patiems neįsivelt į karą su Rusija. Jei nusileis Putinui del pigiu dujų - tai priims bloga strategiskai sprendimą. Trumpuoju laiku bus gerai, bet už 5, 10 metų bus labai blogai, blogiau nei dabar.
donatasv 2022-08-30 21:53
Nereikia būti fanatiku. Bulvių maišas labai puikiai iliustravo realybę. Jei reiks pirks tai ką mes siūlome, ne tiesiogiai tai per pirikūpus afrikoje, azijoje ar dar kurnors. Aš tiesiog nenoriu sulaukt recesijos Vokietijoje, dėl tokių fanatikų kaip tu. Nes jei Vokietijoje bus inflecija koks 10proc kas labai tikėtina, tai pas mus bus koks 50%. Tada jau tauta išneš koncervus ant šakių iš seimo. O dėl tokių neramumų putinas plos rankom atsistojęs, nes tai yra jo pagrindinis tikslas. Lazda turi du galus, jei lenksi per stipriai gausi antru galu. Nustok fantazuot ir pradėk galvot.
Benediktas 2022-08-30 22:00
Kas aukoja saugumą dėl duonos kasnio - tai galu gale praranda ir sauguma ir duonos kasni. Čia sena patarlė. Naftos ir duju ne tik Rusijoje yra. Veliau, jei ivyktu Rusijoje demokratiniai procesai, galima vel is ju pirkti dujas. Patkėk, kai eis kalba apie Europos šantažą tolimesnį ir ES saugumą, tai ne apie recesiją Vokietijoje mintys bus. Truputį plačiau mastyk, ne vien tiesialijiniškai „dujos turetu kainuoti pigiai, tai produktai bus irgi pigus" Žinome Rusiją, žinome jos siekius, ir zinome, ką ji daro su energetikos resursais. Patiket vel Putinu ir vel is jo pirkti dujas - tai pasirasyti sau nuosprendi po 5-10 metu.
donatasv 2022-08-30 22:25
Nu mano nuomone, šolcas laiko jav ir uk kaltas dėl to kas vyksta ukrainoje dabar tik jų reikalas spręsti šią problemą tiekent ginklus kai įsipareigojo gint nuginkluojant. Grėsmės iš ruso jis nenori pripažint, nes jei pripažins ir pilnu pajėgumu pasiners į rusijos dusinimą, tai gali destabilizuoti pačią europos sąjungą. Jis puikiai supranta, Vokietija atlaikys ir Rusas nepajėgs jiems nieko padaryt, bet nusilpus Vokietijai mažosios valstybės bus labai pažeidžiamos. Pažiūrėk šeimų maršo pasekmes. Pavargus nuo koronos suvaržymų tauta pasinėrė į seimo deginimo maratoną. Kas tam vadovavo? Uspaskichas su krūva rusiškų lunatikų. Pavargs ir nuo smunkančio pragyvenimo lygio, greičiau nei nuo kaukės ant veido ir gyvenimo be atostogų...
Benediktas 2022-08-30 22:34
Nu ir kas kad tuo metu Vikietijos ekonomika gerai laikytusi, apink ja esanciu saliu saugumas sumazetu nuo atsigavusios Rusijos. Ką Vikietija Rusijai padarys dar labiau iklimpus i priklausomube nuo duju ir neturinti kariuomenes? Pagrumos pirsteliu? Kai Ukraina bus suvirskinta ir kovos jau vyks Lenkijoje ir Baltijos valstybese, o JAV kovos su Kinija.
immortallt 2022-08-30 22:54
Pirma, mizeris tos elektros iš balbašyno per Latviją pateko, o čia jau pieši kaip isteriją didžiausia. Antra, kad atominės nepasistatėme, buvo geriausia, kas mums galėjo nutikti. Jei turėtume tą atominę, tai kiek per metus su dabartinėmis kainomis sutaupytume, tiek per du metus sumokėtume normaliais metais. Ir dabar atominės dar neturėtume, tai ir nieko nesutaupytume. Tiksliau, jei atominės planai būtų pajudėję, dabar iš vis neturėtume atsinaujinančios energetikos ir mokėtume dar daugiau už elektrą. Mitas, kad Vokietija iš pigių rusiškų dujų suklestėjo. Toje pačioje JAV dujos kartais pigesnės kokius 15 metų jau yra.
donatasv 2022-08-30 22:59
Aš nežinau ką šolcas masto. Bandau tik įsivaizduoti. Pagal mane tai jo pagrindinis tikslas išlaikyt vieningą ir stiprią Europą bet kokia kaina, o rusija pradėjus karą Ukrainoje pasirašė sau mirties nuosprendį. Jie puikiai supranta, kad užnugaryje stovi jav su savo armija ir puikiai mato, ką Ukraina padarė per pusę metų, manau rusas geba įvertinti ką padarytų nato karo atveju. Šolcas manau puikiai supranta visiškas dujų atkirtimas karo eigos nepakeis. Tai kam rizikuot Europos stabilumu? Atkirto anglį, naftą smarkiai sumažėjo dujų, aukso ir dar daug kitų dalykų. Rusijos griūtis neišvengema. Tereikia patiems nesubyreti pakeliui. Bandant išsinarpliot iš rusiško voratinklio.
donatasv 2022-08-30 23:08
Čia visas kompleksas veiksnių susidėjo į krūva atkirtom rusa, baltarusija, dujos isbrango, pasirinkimas pigios elektros susiaurėjo kartais. Tik nepulsiu triju lapų prirašyt, kad iki smulkmenų išdėstyti viską kas įtakos turėjo. Bet Konkurencijos ir galimų pralaidumų nuosmukis didelis.
Benediktas 2022-08-30 23:11
Kokia stipresne ir vieninga Europa priklausoma nuo duju is Rusijos, kuri sukioja kranelius, pagal tai, koki sprendima reikia istraukti is tos salies paspaudus? Kažką tu čia mašai. Tu galvoji tik apie paprastą dujų kainą, o ne kaip viskas greitai keiciasi, kai kranelis Rusijos rankose. Plius uz tuo pinigus Rusija gaminasi raketas ir rėzimas gyvuoja toliau, papirkineja vakaru politikus ir t.t. Trumpai tariant vyks lygiai tas pats, kas vyko iki karo. O reiškia vyko negerai, jei 21a karas kilo Europoje.