Vokietijoje bręsta didžiulė išdavystė: skelbiama, ką O. Scholzo partija ragina daryti dėl karo Ukrainoje  ()

Kanclerio bendražygiai, anot žurnalistų, Kiniją taip pat laiko galimu tarpininku, kuris dalyvaus Kyjivo ir Maskvos dialoge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairysis Vokietijos socialdemokratų partijos sparnas, iš kurio į Vokietijos Federacinės Respublikos kanclerio postą buvo pasiūlytas Olafas Scholzas, ragina nutraukti Ukrainos ginklavimą ir atnaujinti taikos derybas su Rusija. Taip teigiama leidinio „Der Spiegel“ medžiagoje.

Visų pirma, žurnalistai sulaukė kreipimosi iš kairiojo SPD sparno atstovų, kurie tik diplomatinėmis priemonėmis reikalauja sustabdyti plataus masto karą Ukrainoje. Pareiškimą taip pat pasirašė buvęs Brėmeno kancleris Carstenas Sielingas ir Dortmundo meras Thomas Westphalas.

Kanclerio Olafo Scholzo partijos bendražygiai tvirtina, kad ginklų tiekimas Ukrainai tik dar labiau paaštrins konfliktą.

„Karo tęsimas sukels tik daugiau mirčių ir sunaikinimų. Mums reikia kuo greičiau nutraukti ugnį, kaip atspirties tašką visapusiškoms taikos deryboms“, – politikų kreipimąsi cituoja „Der Spiegel“.

Tuo atveju, jei kairysis SPD sparnas pasieks savo tikslą, Europos Sąjungos valstybės narės sutelks savo pastangas išskirtinai diplomatinei krypčiai ir ieškos galimo tarpininko tarp Rusijos ir Ukrainos. Žurnalistai neatmeta, kad tai gali būti komunistinė Kinija, kuri ir toliau palaiko glaudžius ryšius su Kremliumi.

 

„Eskalavimo spiralė turi būti sustabdyta. Todėl su kiekvienu ginklų pristatymu svarbu gerai apgalvoti ir nustatyti, kur yra ta „raudonoji linija“, kuri gali būti suvokiama kaip įsitraukimas į karą ir išprovokuoti atitinkamas reakcijas. Naujam bandymui reikalinga pasaulinė ginkluotės sumažinimo politika. Saugumas ir taika negali būti ginkluoti“, – apibendrino „Der Spiegel“, pranešdamas apie kairiojo SPD sparno pareiškimą.

Rugpjūčio 25 dieną Vokietijos kancleris Olafas Scholzas aplankė Ukrainos karius, kurie mokosi Vokietijoje. Vizito metu politikas pažadėjo ir toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai bei tiekti sunkiąją ginkluotę.

 

Olafas Scholzas taip pat papasakojo, kokių ginklų Vokietija nepateiks Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms. Pasak Vokietijos kanclerio, Ukraina negaus ginklų, su kuriais galėtų smogti Rusijos teritorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(63)
(-56)

Komentarai ()