Pasiruoškite kentėti bent 5-10 metų, o gal net ir 20! Belgija skelbia, kiek tęsis energijos krizė Europoje - Lietuvos irgi tai laukia?  ()

Belgijos laukia iki 10 „sunkių žiemų“ dėl energetikos krizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl iškastinio kuro atsisakymo Belgijos laukia 5–10 „sunkių žiemų“, tačiau ji taip pat gali šoktelėti į priekį 20 metų.

Tai pareiškė Belgijos ministras pirmininkas Alexanderis De Croo, rašo „Nieuwsblad“.

„Mūsų laukia nuo penkių iki dešimties sunkių žiemų, bet mes taip pat galime padaryti 20 metų šuolį į priekį, atsitraukdami nuo iškastinio kuro, nepaisant visų sunkumų“, – sakė De Croo.

Jis mano, kad reikėtų nustatyti viršutines energijos kainas, tačiau toks sprendimas turėtų būti priimtas visos Europos lygiu. Taip pat turėtų būti imtasi laikinų priemonių tiek piliečiams, tiek verslininkams pagelbėti.

„Negalime leisti, kad įmonės bankrutuotų dėl neapmokėtų sąskaitų“, – pabrėžė premjeras.

De Croo taip pat sakė, kad dviejų didžiųjų bankų vadovai pasiūlė galimybę žiemos mėnesiais sumažinti būsto paskolos įmokas, kad žmonės galėtų apmokėti elektros sąskaitas.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen pareiškė, kad laikas rusiškoms dujoms nustatyti viršutinę kainą.

 

Tuo tarpu Europos Sąjunga ir toliau mažins mėlynojo kuro pirkimą iš Rusijos. Jei prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos karui prieš Ukrainą, Rusijos energijos išteklių dalis ES siekė 40 %, tai dabar ji sumažėjo iki 20 %.

Pagal Europos Sąjungos planus, dujų atsargos saugyklose iki lapkričio 1 dienos turėjo pasiekti 80 %, tačiau tai padaryta anksčiau. Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen rugpjūčio 30 dieną paskelbė, kad Europos dujų saugyklos anksčiau numatyto laiko užpildytos 80 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()