„Teslą“ vėl užpuolė nemalonumai: Kalifornijos gyventojas dėl šios problemos siekia prisiteisti net 5 mln. dolerių kompensaciją  ()

JAV „Tesla“ kompaniją vėl užpuolė nemalonumai. Ji kaltinama dėl savo gaminamų elektromobilių techninių problemų, rašo „TechCrunch“. Anot leidinio, vienas Kalifornijos gyventojas, „Tesla Model 3“ savininkas, paskundė „Tesla“ dėl to, kad jo automobilis nuolat patiria fantominį stabdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pavadintas reiškinys, kai automobilis važiuojant staiga nei iš šio, nei iš to ima staigiai stabdyti, lyg jo kelyje būtų atsiradusi kliūtis. Kadangi kliūties nėra, ji lyg fantomas, todėl ir šis reiškinys buvo pavadintas fantominiu stabdymu.

Kalifornijos gyventojas iš „Tesla“ siekia prisiteisti penkių milijonų dolerių kompensaciją. Jis teigia, kad tai kolektyvinis ieškinys, nes nuo šio reiškinio kenčia ne jis vienas. Iš tikrųjų taip ir yra, dėl tokio fantominio stabdymo gauti tūkstančiai nusiskundimų. Šių metų pradžioje šį reiškinį ir skundus ėmėsi tirti federalinė JAV eismo saugumo tarnyba.

Kiek anksčiau pranešta, kad Norvegijos „Tesla“ savininkai, susibūrę į atskirą judėjimą, netgi pagrasino bado streiku. Tačiau jie nekaltina Elono Musko, o prašo pagalbos.

Anot jų, Norvegijoje tenka daugiausia „Tesla“ automobilių, palyginti su žmonių skaičiumi, o problemos su prastu „Tesla“ aptarnavimu jau pasiekė apogėjų – norvegams niekas nepadeda sugedus mašinai, net ir „Tesla“ pagalbos tarnyba.

Dažniausiai norvegai skundžiasi žiemą ir kenčia dėl problemų, kurios iš esmės atsiranda šaltuoju metų laiku – tai nenorintys pajudėti ryte automobiliai, neatsidarančios durys, neveikiantys valytuvai, problemos su elektronika ir pan.

O „Tesla“ tarnyba, turinti padėti savininkams, dirba itin blogai, dažnai net neatsiliepia į pagalbos skambučius.

Nepatenkinti „Tesla“ savininkai Norvegijoje net sukūrė interneto portalą ir kviečia vienytis visus automobilių savininkus, susidūrusius su problemomis.

 

Tačiau jie nesiekia prisiteisti kažkokių kompensacijų. Šis judėjimas siekia atkreipti E.Musko dėmesį, kad „Tesla“ savininkas imtųsi priemonių ir sutvarkytų betvarkę, nuo kurios kenčia norvegai.

Ir tai dar ne visos „Tesla“ bėdos. Šią įmonę užsipuolė projekto „Dawn Project“ rengėjai ir „Dan O‘Down Media“ „Youtube“ kanalas, kuris paskelbė vaizdo siužetą apie tai, kad „Tesla“ automobiliai važiuojant autopiloto režimu nekreipia dėmesio, jeigu į kelią išbėga vaikas ir jį pervažiuoja.

Žurnalistai atliko eksperimentą, kurio metu imitavo, jog į kelią staiga išbėga vaikas. „Tesla“ sistemos kliūties nepastebėjo ir net nepristabdžiusios jį pervažiavo. Eksperimentas buvo atliekamas tris kartus iš eilės ir visus tris kartus scenarijus pasikartojo.

 

„Tesla“ pareikalavo išimti iš „Youtube“ kanalo šį vaizdo įrašą, teigdami, kad tai šmeižtas, rašo „Autoblog“.

„Dan O‘Down Media“ bandymuose dalyvavo naujausias „Model 3“ su paskutine autopiloto modifikacija. Tyrimo metu buvo giedra ir nelijo lietus.

Tačiau važiuojant 40 km/val. greičiu, „Tesla“ nė karto nepastebėjo viduryje gatvės stovinčio vaiko ir jį, tiksliau, jo manekeną pervažiavo nestabdydama. Inžinierius Denas O‘Daudas siekia uždrausti naudoti autopiloto funkciją „Tesla“ automobiliuose, kol gamintojas jos nepatobulins, nes, anot jo, ši sistema yra pavojinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()