[Žinios trumpai] Kodėl Rusijos armijai reikia bent dešimties MiG-31 kad paleistų vos vieną „Kinzhal“ raketą?  ()

Karo su Ukraina metu Rusijos ginkluotosios pajėgos prieš Ukrainą panaudojo, pagal vieną vertinimą, tik 3 hipergarsines raketas Kh-47M2 „Kinzhal“, pagal kitą – 10-15 tokio tipo raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai pulkininkas Jurijus Ignatas tai sakė interviu portalui „RBC-Ukraine“.

Savo interviu jis taip pat paaiškino, kodėl Ukrainos oro gynyba gana dažnai „nemato“ raketos „Kinzhal“ ir kodėl oro pajėgos vis dar negali numušti šio Putino „wunderwaffe“ – „stebuklingo ginklo“.

„Kinzhal“ yra labai panašus į „Iskander“, tik skirtumas tas, kad Kh-47 vis dar paleidžiama iš lėktuvo. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos gali sekti „Iskander“ keliomis kryptimis vienu metu - Džankojaus aerodrome laikinai okupuotame Kryme, Zjabrovkos aerodrome ar Baranovičių oro uoste Baltarusijoje.

„Bet kai raketa pakyla, ją aptikti labai sunku. Orientuotis galime tik pagal skrydžio kryptį. Juk tokia balistinė raketa skrenda į kosmosą, į stratosferą, o iš ten aukštai grįžta žemyn dideliu greičiu“, – patikslina Ignatas.

 

Savo ruožtu pamatyti „Kinzhal“ paleidimo momentą kol kas nėra techninės galimybės. Norėdami užmaskuoti pačią paleidimo akimirką, rusai į orą pakelia tuziną MiG-31, iš kurių vienas iš tikrųjų veikia kaip hipergarsinio Kh-47M2 nešiklis. Iškart po starto „Kinzhal“ įskrenda į stratosferą ir dideliu greičiu lekia žemyn. „Laiko efektyviai aptikti ir pabandyti ją numušti lieka itin mažai“, – reziumuoja Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(17)
(9)

Komentarai ()