[Žinios trumpai] Kremliuje bus nauja įsiūčio banga: Lenkija reikalaus karo reparacijų iš Rusijos už agresiją ir masines žudynes  (1)

Lenkija nežada atsisakyti pretenzijų Vokietijai ir Rusijos Federacijai už įvykdytus nusikaltimus Antrojo pasaulinio karo metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-16 [Žinios trumpai] Kremliuje bus nauja įsiūčio banga: Lenkija reikalaus karo reparacijų iš Rusijos už agresiją ir masines žudynes  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 14 d. Lenkijos Seimas priėmė nutarimą, pagal kurį Vokietijos vyriausybė turėtų automatiškai prisiimti „politinę, istorinę, teisinę ir finansinę“ atsakomybę už Hitlerio žiaurumus Lenkijai Antrojo pasaulinio karo metais. Deputatai taip pat priminė, kad iki šiol nėra gavę kompensacijų ir iš SSRS.

Lenkijos deputatai Vokietijai priminė, kad vis dar negavo kompensacijų už patirtus nuostolius, kuriuos šalis patyrė per Antrąjį pasaulinį karą, praneša Seimo spaudos tarnyba.

Deputatai pabrėžė, kad Lenkija neatsisakys pretenzijų Vokietijai ir Rusijos Federacijai, kuri yra SSRS teisių perėmėja.

Seimas rėmėsi 2004 m. rugsėjo 10 d. dokumentu, kuriame Lenkija deklaravo savo teises į reparacijas iš Vokietijos.

Lenkija priminė, kad Antrojo pasaulinio karo metais jos piliečiai patyrė žeminimą, naikinimą, plėšimus, smurtą, žudynes ir pan. Vėliau nacistinė Vokietija sunaikino visus genocido pėdsakus.

 

Seimas pranešė, kad jau rugsėjo 1 dieną jie paskelbė išsamią ataskaitą, kurioje suskaičiavo visus Lenkijos patirtus nuostolius 1939–1945 m.

Deputatai priminė, kad Lenkija dar negavo kompensacijos iš SSRS už agresiją 1939 m. Seimas išsamiai nagrinės šį klausimą, po to kreipsis į Rusijos Federaciją su reikalavimu sumokėti kompensacijas. 1939 metų SSRS agresija sukėlė ne tik trėmimą į Sibirą, bet ir šalies piliečių žudynes, įskaitant egzekuciją Katynėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai (1)