[Žinios trumpai] Putinas bando įrodyti, jog jį izoliuoja tik Vakarai, o likęs pasaulis lieka atviras Rusijai: kaip yra iš tikrųjų?  ()

Vladimiras Putinas visus bando įtikinti, kad Rusija izoliuojama tik nuo Vakarų, o likęs pasaulis nuo Rusijos nenusisuka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas bando pasukti Rusijos ekonomiką „iš Vakarų į Rytus“. Jis paskelbė energetinį karą Europai ir ieško naujų draugų.

„Įsivaizduokite milžinišką švytuoklę, kuri labai lėtai siūbuoja iš vienos pusės į kitą“, – rašoma CNN straipsnyje.

Žurnalistai rašo, kad Rusijos Federacija „siūbuoja“ arba į Vakarus, arba į Rytus. O dabar Putinas sudegino tiltus su Vakarais. Pasak profesoriaus Sergejaus Radčenko, Kremliaus vadovas turi vilčių, kad apsisukimas pasiteisins ir atneš apčiuopiamų pajamų Rusijos Federacijai. Tačiau ekspertas mano, kad Putinui taip lengvai pakeisti šalies kursą nepavyks. „Rusijai reikia Vakarų: jų technologijų, rinkų“, – sakė Radčenko.

Pasak jo, Maskvai reikia vakarietiškų technologijų naftos ir dujų telkiniams plėtoti.

„Pakeisti dujų srautų kryptį yra labai sunku. Sovietų Sąjunga ir Rusija dešimtmečius tiesė vamzdynų tinklus į Europą, čia yra fizinė infrastruktūra. Labai sunku perorientuoti Rusijos energetikos rinkas į Aziją“, - sakė Radčenka.

 

Mokslininkas pažymėjo, kad Putinas mėgsta pabrėžti, kad Rusijos Federacija yra izoliuota tik nuo Vakarų, o likęs pasaulis yra labai „daugiapolis“. Tačiau jėgų pusiausvyra Centrinėje Azijoje irgi keičiasi ne Rusijai palankia linkme. Tai, Radčenko teigimu, ypač pastebima Kazachstane, kuris santykiuose su Rusijos Federacija elgiasi šaltai ar net nuo jos nusisuka. Nepadėjo ir tai, kad pačioje Rusijoje buvo kalbama, kad Kazachstanas gali būti kitas taikinys po Ukrainos. 

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()