Lenkija galutinai įsiutino Kremlių. D.Peskovas putojasi: „Tai ekstremizmas ir pašėlusi rusofobija!“  (1)

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas Lenkijos valdžios planus reikalauti reparacijų iš Rusijos pusės pavadino politiniu ekstremizmu ir pašėlusia rusofobija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-20 Lenkija galutinai įsiutino Kremlių. D.Peskovas putojasi: „Tai ekstremizmas ir pašėlusi rusofobija!“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Varšuvoje nemažai politikų įsitraukia į kažkokį nesveiką politinį ekstremizmą“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai.

Pasak jo, Lenkija tokiu būdu ketina sugadinti santykius su savo kaimynėmis, ypač su Vokietija, nes su Rusija santykiai jau tokie blogi, kad trūksta žodžių.

Varšuva reikalauja, kad Vokietijos valdžia sumokėtų apie 1,3 trilijono dolerių žalos atlyginimą už nuostolius, patirtus Antrojo pasaulinio karo metais. Savo ruožtu Vokietijos kancleris Scholzas aiškiai davė suprasti, kad tokia iniciatyva gali paskatinti peržiūrėti Lenkijos ir Vokietijos sienas. Lenkijos vyriausybėje šios užuominos neliko nepastebėtos, todėl Nacionalinio saugumo biuro vadovas Solochas pareikalavo, kad Berlynas paaiškintų kanclerio žodžius.

Be to, dėl žalos atlyginimo gavimo Lenkija nusprendė žengti dar toliau ir paskelbė apie savo ketinimą gauti išmokas ir iš Rusijos. Ši idėja jau sulaukė palaikymo Lenkijos valdžios sluoksniuose. Prezidentas Andrzejus Duda pritarė šiai iniciatyvai, nes Rusija, nors ir nepradėjo Antrojo pasaulinio karo, vėliau „prie jo prisijungė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(123)
(5)
(118)

Komentarai (1)