[Žinios trumpai] Rusija Kryme saugiai nebesijaučia: žvalgyba praneša apie skubiai perdislokuojamus povandeninius laivus  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos teigimu, Rusijos povandeniniai laivai tikriausiai buvo perkelti iš okupuoto Sevastopolio į Krasnodaro teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivynas atitraukė povandeninius laivus iš laikinai okupuoto Krymo į Krasnodaro teritoriją. Taip teigiama Didžiosios Britanijos žvalgybos ataskaitoje.

Rusijos Juodosios jūros laivyno vadovybė beveik neabejotinai perdislokavo savo „Kilo“ klasės povandeninius laivus iš Sevastopolio į Novorosijską Krasnodaro krašte pietų Rusijoje. Manoma, kad povandeninių laivų perkėlimas yra susijęs su grėsmėmis Rusijos laivyno saugumui Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stiprėjimo fone. Jungtinės Karalystės gynybos ministerija priminė, kad per pastaruosius du mėnesius Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno vadavietę ir pagrindinį jos karinės jūrų aviacijos aerodromą atakavo Ukraina.

 

Būtent Juodosios jūros laivyno bazės Kryme buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl Rusija apskritai nusprendė okupuoti Krymą.

(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: