[Žinios trumpai] S. Šoigu paskelbė apie Rusijos nuostolius ir sukėlė tikrą audrą net propagandoje  (2)

Rusijos Federacijos gynybos ministras Rusijos propagandos buvo pajuokiamas po to, kai jis paskelbė savo kariuomenės nuostolių skaičių kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Šoigu pareiškimas apie patirtus nuostolius net prajuokino Rusijos propagandistus. Po diktatoriaus Vladimiro Putino paskelbimo apie dalinę mobilizaciją Rusijoje, kalbą pasakė ir šalies agresorės gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Ukraina jau prarado pusę kariuomenės (apie 100 000 žuvusiųjų). Rusijos karių nuostoliai yra 5 937 žuvusieji", - sakė gynybos departamento vadovas.

„Nežinome, kaip mano S. Šoigu, bet turime daugiau (nuostolių – red.)", – juokdamasis iš ministro skaičių iškart sureagavo propagandistas Semionas Pegovas.

S. Šoigu teigimu, Rusija turi didžiulius mobilizacinius išteklius – beveik 25 milijonus žmonių, iš dalies mobilizuojama šiek tiek daugiau nei 1 proc. Jis paskelbė dalinę mobilizaciją 300 000 rezervistų. Tik neaišku, kam mobilizuoti 300 tūkst., jeigu Rusijos kariuomenės nuostoliai – tik 5937 žmonės, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kaip tvirtina S. Šoigu, neteko pusės savo kovotojų.

 

Tačiau V. Putino dekretas yra dekretas, o nemažai kategorijų Rusijos Federacijos piliečių jau uždrausta keliauti į užsienį. „Zloi Odessit" papasakojo, kodėl V. Putino dalinės mobilizacijos plano laukia rimtos nesėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(10)
(48)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: