Rusija turi milijonus tonų sviedinių, tai beprotiški kiekiai – skelbiama, kiek ilgai okupantai ištvers Chersone  (2)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas pasakojo, kiek ilgai rašistai galės išsilaikyti Chersone ir laikinai okupuotose teritorijose dešiniajame Dniepro krante. Nepaisant to, kad visa priešo logistika Južnobugskio kryptimi jau buvo sutrikdyta, Rusijos kariuomenė turi dar dideles sviedinių atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O. Ždanovas apie tai kalbėjo tiesiogiai, atsakydamas į Youtube kanalo prenumeratorių klausimus.

„Tenai buvo atvežti sviedinių ešelonai. Ten (dešiniajame krante – red.) prieš pusmetį atvežė sprogmenų. O šiandien bando papildyti atsargas. Sakiau, kad jie kaip skruzdėlės tempia šituos sviedinius, valtimis, po kelias dėžes, vienu arba dviem KAMAZ sunkvežimiais, o mes bandome juos nuskandinti... Negalime 100 % uždaryti pervežimo... Ir tik tada, kai sviedinių, kuriuos jie meta per Dnieprą, bus daug mažiau, kuriuos jie naudoja kiekvieną dieną ir jų atsargos pradės baigtis... Kodėl dabar sako, kad dešiniajame krante gali išsilaikyti mėnesį? Dėka didžiulių atsargų“, – kalbėjo karo ekspertas.

Jis prisiminė, kad Charkivo srityje, teritorijose, kurios buvo deokupuotos po sėkmingo kontrpuolimo, rašistai paliko daug atsargų. Ant kiekvieno kampo buvo „sviedinių vagonai“, – pažymėjo O. Ždanovas.

„Rusijos Federacijoje yra milijonai tonų sviedinių ir jie gabenami traukiniais. Vos spėjo jie atkurti geležinkelį iš Džankojaus, iš Krymo, iki Melitopolio, ir pirmasis atvyko traukinys su sviediniais. O mes sutikome juos su savo HIMARS“, – pridūrė ekspertas.

 

O. Ždanovo teigimu, būtent dėl ​​didelių okupantų rezervų Ukrainos kariškiams tenka „pamažu žengti“. Rašistams atsargų užtenka dar ilgam, bet Ukrainos ginkluotosios pajėgos suranda rusų sandėlius, o tada ten „kažkas atkeliauja“. Tačiau atsargų yra tikrai daug, – pastebėjo ekspertas, todėl prireiks laiko, kol visiškai sunaikins dešiniajame krante esančius įsibrovėlius.

O. Ždanovas numatė, koks scenarijus laukia rusų pietuose. Pasak eksperto, Chersone Rusijos armijos užnugario daliniai jau pradėjo plėšti butus, ruošdamiesi bėgti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(0)
(54)

Komentarai (2)