[Žinios trumpai] Kazachstanas, Vietnamas, Armėnija ir Turkija „uždegė raudoną šviesą“ Rusijai  (1)

Kazachstanas, Vietnamas ir Armėnija nustojo priimti Rusijos mokėjimo korteles „Mir“. Anksčiau šią sistemą atmetė Turkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra žinoma, kad bankai „Halyk“ ir BIDV nebedirba su rusiškomis kortelėmis „Mir“, nors svetainėje vis dar yra informacijos, kad jie vis dar yra partneriai. Taip nuo Rusijos finansinių įrankių atsijungia Kazachstano ir Vietnamo bankai. BIDV banko skambučių centras „Izvestija“ žurnalistams patvirtino, kad pastaruoju metu jie neaptarnauja „Mir“ naudotojų.

Kazachstano „Halyk Bank“ teigia, kad kortelės nėra aptarnaujamos nei bankomatuose, nei terminaluose. Rusijos Federacijos centrinis bankas tik gūžtelėjo pečiais ir pasakė, kad jie neturi teisės diktuoti savo sąlygų užsienio bankams.

Prieš porą dienų „Mir“ svetainėje buvo uždaryta skiltis, kurioje buvo nurodyta kortelių priėmimo geografija. Vakar tapo žinoma, kad dauguma Armėnijos bankų atsisakė bendradarbiauti su Rusijos „Mir“ - ten tokių kortelių savininkai nebegali išimti grynųjų iš kortelių. Armėnijos bankų spaudos tarnybos pabrėžė, kad tokie veiksmai yra susiję su sankcijomis „Mir“ sistemai.

 

Turkijos bankai pirmieji atsisakė Mir mokėjimo kortelių. JAV pareiškė, kad sankcijų Rusijos Federacijai taip lengvai apeiti neįmanoma. „Mir“ pirmiausia atsisakė „Isbank“, kuris yra didžiausias Turkijoje. Kitas bankas „Denizbank“ pasekė šiuo pavyzdžiu.

(169)
(0)
(169)

Komentarai (1)