[Žinios trumpai] Dagestane kyla riaušės - nufilmavo, kas vyko prie karinės registratūros  (3)

Vaizdo įraše dagestaniečiai įrodinėja, jog nereikėtų kariauti su Ukraina, nes niekas jų nepuola.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-24 [Žinios trumpai] Dagestane kyla riaušės - nufilmavo, kas vyko prie karinės registratūros  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dagestane vyrai surengė riaušes prieš mobilizaciją prie karinės registracijos ir įdarbinimo biuro: „Ukraina mums negrasina“. Vienas iš liudininkų mobiliojo telefono kamera nufilmavo ginčą su dagestaniečių grupuote, kurią karių registracijos ir įdarbinimo tarnybos darbuotojas apkaltino bailumu ir nenoru ginti Rusijos.

Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram" kanalas „Ukraina 365". Rusijos opozicionierė Liubov Sobol savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter" pažymėjo, kad riaušės įvyko Dagestano Babayurtovskio rajono kariuomenės registracijos ir įdarbinimo biure. Jis yra į šiaurę nuo Respublikos sostinės Mahačkalos.

Dagestaniečiai įrodinėja, kad jie neturėtų kariauti su Ukraina, nes niekas jų nepuola – moteris verbuotoja atsako, kad neva gali kilti grėsmė. Ji teigia, kad dagestaniečiai kare su Ukraina turi kovoti už ateitį. „Mes net neturime dabarties, apie kokią ateitį tu kalbi", – atsako dagestanietis.

Komentaruose vartotojai pažymi, kad moteris yra tiesiogiai finansiškai suinteresuota mobilizuotųjų skaičiumi ir tai paaiškina jos agresyvų norą užverbuoti dagestaniečius karui. Žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis savo „Telegram" kanale pažymi, kad dagestaniečiai aiškiai išreiškė savo požiūrį į V. Putino mobilizaciją.

 

„Niekas nepasiduoda pamišusios tetos kalboms, kuri bando įtikinti publiką, jog jiems skubiai reikia mirti Ukrainoje. Dabar V. Putino pradėta beprotybė Kaukaze daugelį privers susimąstyti, kam jiems išvis reikalinga Rusija, kuri verčia juos mirti už rusų nacių idėjas. Gali prasidėti labai įdomūs procesai", – sakė jis.

„Moteris iš biuro kviečia vyrus kovoti, bet jie nenori. Tikrai, kam tas karas reikalingas? Tegul V. Putinas pats saugo savo rūmus, o ne slepiasi už svetimų vyrų ir vaikų", - komentuoja L. Sobol vaizdo įraše.

 

„Gana galingas vaizdo įrašas. Dagestanas akivaizdžiai nenori kautis su Ukraina", – rašo baltarusių žurnalistas Tadeušas Gichanas.

Tai ne vieninteliai protestai - skelbiama, kad minia žmonių Dagestane užblokavo federalinį greitkelį, išsiųstos spec pajėgos minios išvaikymui:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: