Ukrainos Rada atskleidė paslaptį, kiek dabar karių tarnauja Ukrainoje ir ar bus nauja mobilizacija  ()

Pasak prezidento atstovo, Ukrainos ginkluotosiose pajėgose tarnauja pakankamai karių, kad jie galėtų reaguoti į dabartines Rusijos Federacijos grėsmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nemato poreikio imtis veidrodinių priemonių, reaguojant į RF dalinę mobilizaciją.

Tai pasakė instruktažo metu Ukrainos prezidento atstovas Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje Fiodoras Venislavskis.

Jis teigė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir kitų saugumo ir gynybos sektoriaus organų darbuotojų skaičius yra visiškai pakankamas, kad būtų sėkmingai įvykdytos prezidento Volodymyro Zelenskio ir kariuomenės vado iškeltos užduotys.

„Nematau jokios rizikos, jog būtų galima tikėtis neigiamo scenarijaus raidos Ukrainos ir Rusijos fronte“, – pabrėžė F. Venislavskis.

Jis priminė, kad vasario 24 dieną Ukrainoje buvo paskelbta visiška mobilizacija ir pavyko pritraukti apie 700 000 karių, kurie dabar atlieka užduotis kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir kitų karinių formacijų dalis.

„Šiandien šio skaičiaus absoliučiai pakanka, kad būtų galima adekvačiai reaguoti į bet kokias grėsmes, taip pat ir atsižvelgiant į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų skaičiaus padidėjimą Ukrainos teritorijoje. Todėl dabar nematome jokio „veidrodžio“ poreikio“, – sakė F. Venislavskis.

Jis taip pat teigė, kad dalinė mobilizacija Rusijos Federacijoje iš karto neduos jokio efekto. Visų pirma, anot jo, mobilizacijos procedūra užtruks gana ilgai – tęsis savaitėmis.

Jis neatmeta galimybės, jog Rusijos Federacijoje gali būti tam tikrų manipuliacijų, kiek tiksliai žmonių planuojama sutelkti.

 

„Nematau pavojų Ukrainai dėl jokių skaičių. Nes, kad ir ką Rusija bedarytų dabar, ji nesugebės sustabdyti sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų“, – sakė F. Venislavskis.

Rugsėjo 21 d. Putinas paskelbė apie Rusijos karinio personalo rezervo mobilizavimą. Mobilizuoti planuojama apie 300 tūkst. žmonių.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija prognozuoja, kad per pirmąją mobilizacijos bangą Rusijos Federacijoje gali būti mobilizuota apie 40-50 tūkstančių rezervistų, nes daugiau tiesiog neužtenka įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()