Gali būti, kad Ukraina savo jėgomis gavo galingą pastiprinimą – net 200 tankų  ()

Ukrainos kariuomenė per kontrpuolimą šalies šiaurės rytuose papildė savo arsenalą svarbiais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos konfiskavo dešimtis rusų tankų, kuriuos Rusijos kariuomenė paliko bėgdama iš Charkivo srities teritorijų.

Ukrainos kariai galėjo papildyti savo arsenalą svarbiais ginklais besitęsiančio septintojo karo mėnesio fone, rašo „Bloomberg“.

Vienas iš šaltinių netgi teigė, kad Ukrainos kariuomenė gavo du šimtus tankų, tačiau nenurodė, kiek iš jų yra darbinės būklės. Kitas pašnekovas teigė, kad tai daugiausia tankai T-80. Tuo pat metu Kyjivui pavyko užvaldyti ir šiuolaikinius Rusijos tankus, tokius kaip T-90.

Kitas šaltinis teigė, kad Rusijai praradus daug tankų, artėjant žiemai, susilpnėtų jos puolimo pajėgumai, kai reljefas taps labiau pelkėtas ir be tankų sunkiai pravažiuojamas. Nepaisant to, kad jo arsenalas buvo  papildytas paimtais tankais, oficialusis Kyjivas ketina ir toliau prašyti savo tarptautinių partnerių papildomų ginklų atsargų, rašoma medžiagoje.  

 

Žurnalistai pastebi, kad anksčiau Ukraina gaudavo sovietų gamybos tankus iš nedaugelio partnerių Europoje, o JAV ir pirmaujančios ES šalys atsisakė perkelti Vakarų gamybos tankus į Kyjivą.

Straipsnyje taip pat pažymima, kad Rusijos kariuomenės pralaimėjimas fronte privertė Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną paskelbti dalinę mobilizaciją Rusijoje, pagal kurią į kariuomenę bus pašaukta ne mažiau kaip 300 tūkst. žmonių, taip pat grįžo branduolinių ginklų panaudojimo grėsmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()