Ukrainos žvalgyba skelbia rimtą įspėjimą: Putinas rimtai svarsto galimybę pradėti branduolinį karą  (2)

Rusijos Federacija nori užkirsti kelią Ukrainos kariuomenės kontrpuolimui ir sunaikinti Ukrainos valstybingumą, teigia žvalgybos atstovas Vadimas Skibitskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rimtai svarsto galimybę pradėti branduolinį karą. Be to, visiškai įmanoma, kad Rusijos Federacija Ukrainos teritorijoje panaudos branduolinius ginklus. Tai interviu metu britų televizijos kanalui „itv“ pareiškė Gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Vadimas Skibitskis.

V. Skibitskis taip pat pažymėjo, kad branduolinis smūgis prieš Ukrainą kelia grėsmę kitoms Juodosios jūros regiono valstybėms. Visų pirma jo pasekmės paliestų Lenkiją, Turkiją, Bulgariją.

„Tai yra grėsmė kitoms šalims. Taktinių branduolinių ginklų sprogimas paveiks ne tik Ukrainą, bet ir Juodosios jūros regioną. Prisiminkime Černobylio istoriją. Gali būti, kad mūsų teritorijoje, rytuose, sulauksime dar vienos katastrofos Europoje“, – pridūrė GUR atstovas.

Rugsėjo 21 d. V. Zelenskis sakė netikintis, kad V. Putinas panaudos branduolinį ginklą kare prieš Ukrainą. Pasak prezidento, to neleis kitos valstybės. Jis taip pat pažymėjo, kad nereikėtų pasiduoti Rusijos grasinimams, nes ateityje ji gali užgrobti kitas šalis.

 

Paskelbdamas dalinę mobilizaciją Kremliaus vadovas ragino priešintis Vakarų bandymams sugriauti Rusijos Federaciją ir pagrasino panaudoti branduolinį ginklą.

Buvęs JAV armijos vadas Benas Hodgesas teigė, kad Rusijos Federacijos branduolinio smūgio Ukrainoje atveju JAV galėtų sunaikinti rusų Juodosios jūros laivyną arba Krymo karines bazes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(14)
(15)

Komentarai (2)