[Žinios trumpai] „Tai, ką daro Baltijos šalys, Kazachstanas ir Baltarusija, sukels didelį sprogimą Rusijoje ir Putino nuvertimą“  ()

Rusijos kaimynės atsisako priimti rusus, bėgančius nuo mobilizacijos. Apie tai pareiškė Baltijos šalys, o Baltarusijos jėgos struktūroms įsakyta ieškoti ir grąžinti į Rusiją vengiančius šaukimo į kariuomenę. Kazachstanas paskelbė pareiškimą, kad Rusijos Federacijos piliečiams prieglobsčio neteiks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas perspėja, kad tokia Rusijos kaimynų politika nepalanki Kremliui, nes jei visi, kurie nenori kovoti, galėtų išvažiuoti iš Rusijos, liktų tik tie, kurie yra pasirengę eiti mirti. Tam tikra prasme vyriškos gyventojų dalies pasitraukimas iš šalies Maskvai praktiškai neturi reikšmės, nes žmogiškų išteklių pakanka.

„Tačiau gretimų teritorijų uždarymas nelojaliems piliečiams atlieka uždaryto indo vaidmenį. Dabar nėra kur nuleisti socialinio spaudimo, ir jis sparčiai augs. Kai kurie nepatenkinti ir nelojalūs piliečiai pateks į kariuomenę, ir ją žlugdys, nors Ukraina su ja gana gerai dorojasi. Šiuo atžvilgiu kaimynai tik pagreitina neišvengiamą procesą, kai nebylus protestas pradeda veržtis į išorę“, – perspėjo Nesmijanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(226)
(8)
(218)

Komentarai ()