Rusijoje yra žmogus, kurio bijo visas pasaulis? Jam nepaskelbta nė viena sankcija nei Europoje, nei JAV, nei Ukrainoje (Video)  ()

Turtingiausiam Rusijos Federacijos oligarchui sankcijos vis dar netaikomos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turtingiausias Rusijos oligarchas Vladimiras Lisinas vis dar nepatenka į sankcijų sąrašus – nei Europoje, nei JAV, nei Ukrainoje. Jo įmonė NLMK tiekia plieną branduoliniams ginklams kurti.

Tai teigiama projekto „Schemos“ siužete.

NLMK plienas buvo tiekiamas Rusijos įmonėms, kurios tiesiogiai dalyvauja branduolinių ginklų gamyboje, be pertraukų – nuo 2014 m.

Viešųjų pirkimų duomenys apima duomenis iš Zababachino instituto, kuris kuria ir bando branduolinius ir termobranduolinius ginklus.

Taip pat Lisino įmonė bendradarbiavo su federaline valstybine įmone „Gamybos asociacija Šiaurė“. Yra sutarčių dėl plieno tiekimo 2014, 2015, 2016, 2017 ir 2019 metais. Po 2019 m. duomenų apie „Šiaurės“ pirkimus nebuvo paviešinta. Pagrindinė „Šiaurės“ veikla – branduolinių ginklų komponentų gamyba.

Lisino įmonė taip pat bendradarbiavo su kitomis Rusijos Federacijos gynybos komplekso įmonėmis. NLMK tiekė plieną tyrimų ir gamybos asociacijai „Elektromashina“, kuri, be kita ko, gamina ir kovinį modulį „Ochotnik“.

 

Plieno iš NLMK 2017 m. gavo ir „Marijiskio mašinų gamybos gamykla“. Ji dirba kurdama priešlėktuvines sistemas.

Lisino metalurgijos imperija turi antrines įmones Europoje ir JAV. Jungtinėse Valstijose veikia trys bendrovės, būtent Indianoje ir Pensilvanijoje.

Prieš Vladimirą Lisiną asmeninės sankcijos buvo įvestos tik Australijoje. Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija, Europos Sąjunga ir Ukraina, skirtingai nei kitiems stambiems Rusijos verslininkams, Lisinui sankcijų dar nepritaikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(56)
(-46)

Komentarai ()